ongedierte

Het wordt een warme zomer: veel ongedierte verwacht in 2020!

De komende zomer lijkt ideaal voor zij die hun woning willen verbouwen of van een aanbouw willen voorzien. Het mooie weer en de lange dagen vormen de ideale basis voor bouwwerkzaamheden. Toch heeft de warme zomer ook een aantal nadelen! Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het aantal insecten rond woningen sterk zal toenemen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de wespen. Een wesp overleeft de winter doorgaans niet, door de lage temperaturen in Nederland. Enkel de jonge koningin zal deze periode overleven. Op het moment dat het buiten warmer wordt, begint zij aan het leggen van eitjes. In 2020 zal dit erg vroeg zijn. 

Overlast van wespen rond de bouwplaats 

Uit deze eitjes komen al snel larven, die uiteindelijk de werksters in het nest vormen. Normaliter ziet men deze werksters aan het begin van de zomer op de bouwplaats. De beestjes zoeken naar voedsel en materialen om het nest verder uit te bouwen. Doordat het in 2020 al vroeg in het jaar erg warm is, zullen de werksters zich eerder laten zien. Het maakt de kans op overlast van wespen op de bouwplaats groter. Zeker wanneer je allergisch bent voor wespensteken is het niet zonder risico om in een omgeving te werken met een groot aantal wespen. Een wespensteek kan voor een ernstige zwelling zorgen. 

Andere soorten ongedierte in de zomer 

Niet alleen de wespen zullen in groten getale aanwezig zijn tijdens de zomer van 2020. Ook andere ongediertesoorten laten zich al zien. Denk bijvoorbeeld aan de muggen, vliegen en bijvoorbeeld mieren. Houd het terras en je woning schoon, om de kans op overlast van deze ongediertesoorten tot een minimum te beperken. Heb je toch te maken met een ongedierteplaag? In dat geval is het raadzaam om de professionele ongediertebestrijder bij jou in de buurt in te schakelen. Zelf aan de slag gaan met gif is zeer onverstandig! 

Ongedierte rond de bouwplaats bestrijden 

Er zijn verschillende manieren om het ongedierte ver bij de bouwplaats vandaan te houden. Je zou kunnen kiezen voor het gebruik van chemische sprays. Het gebruik hiervan is echter niet zonder risico en wordt ook afgeraden door ongediertebestrijders. Bij een verkeerde windrichting zou de nevel in je gezicht kunnen waaien. Een beter alternatief zijn lokdoosjes tegen verschillende ongediertesoorten. Een ongediertebestrijder maakt vaak gebruik van hitte en kou om het ongedierte binnen woningen te bestrijden. De hoge of juist erg lage temperatuur maakt dat het ongedierte al snel zal sterven.