Het smeren van bewegende metalen delen.

We weten allemaal dat het smeren van metalen delen, die over elkaar bewegen, belangrijk is. Wanneer de metalen bewegende delen niet super glad zijn, moet het smeermiddel zoveel mogelijk voorkomen dat de metalen delen elkaar tijdens het bewegen raken. Daarom zal het te gebruiken smeermiddel goed moeten hechten aan het metaal. Door gebruik van het juiste smeermiddel zal ook de wrijving tot een minimum worden beperkt. Daardoor zal het energieverlies ook automatisch minder zijn. Er zal tijdens het smeren tussen de bewegende metalen delen een smeerfilm moeten ontstaan.

De expert benaderen op het gebied van smeren

Heeft u vragen over het smeermiddel dat u het beste kunt gebruiken voor uw machine, dan kunt u daarvoor Ancotech benaderen. Ancotech is de specialist op het gebied van smering. Ze helpen zowel de kleine als grote bedrijven in het binnen- en buitenland op het gebied van smeren. Ancotech zal bedrijven bijstaan om de juiste smeermiddelen te gebruiken, zodat de uitval van machines zo gering mogelijk is. Door een goede smering zal er niet alleen minder uitval zijn, maar ook een lager energieverbruik. Daardoor snijdt het mes aan twee kanten.

Het gebruik van een vetpomp

In de praktijk worden vooral bij zware apparatuur vetpompen gebruikt. De vetpompen zorgen ervoor dat niet geplande uitval van zware machines wordt voorkomen. Door het gebruik van een automatische vetpomp hoeft u er niet steeds op te letten of de belangrijke delen van een zware machine op tijd gesmeerd worden. U weet hierbij zeker dat het juiste smeermiddel op het juiste tijdstip wordt toegevoerd.

Het gebruik van vetspuiten

Door gebruik te maken van vetspuiten, kunt u die delen smeren, die moeilijk te bereiken zijn. Vetspuiten worden vooral gebruikt om bepaalde delen van auto’s te smeren. Het smeermiddel zal ervoor zorgen dat er minder slijtage is. Worden delen niet goed gesmeerd, dan kan er een oververhitting plaatsvinden. Vetspuiten voorkomen dat bepaalde moeilijk bereikbare delen niet gesmeerd zouden worden. Voor het gebruik van vetspuiten moet u zorgen dat u het juiste smeermiddel heeft en eventueel een bron die een luchtdruk kan leveren. In de praktijk worden ook vaak elektrische vetspuiten gebruikt.