Het ideale plaatmateriaal voor buiten

Aluminium composiet platen worden steeds vaker gebruikt als lichtgewicht en stevig bouwmateriaal en in de reclamesector. De platen bestaat uit twee materialen (metaal en niet-metaal) die totaal verschillend van aard zijn. Het behoudt de belangrijkste kenmerken van de oorspronkelijke samenstellende materialen (metaal aluminium, niet-metalen polyethyleen kunststof) en overwint de tekortkomingen van de oorspronkelijke samenstellende materialen. Hierdoor krijgt het materiaal uitstekende materiaaleigenschappen, kleurrijke decoratie, weersbestendigheid en nog veel meer.

Bekleding in zowel de binnen- als buitenarchitectuur

Door zijn hoge duurzaamheid en flexibiliteit kan ACP worden gebruikt voor  bekleding  in zowel de binnen- als buitenarchitectuur. ACP is bestand tegen zware slijtage en daarom is de moderne constructie  bekleed  met het aluminium composietpaneel; dit verlengt de levensduur van de constructie en gevel. Ook omdat aluminium een ​​lichtgewicht metaal is, is het gemakkelijk te hanteren en te installeren, waardoor de sympathie onder constructeurs toeneemt.

Daarom worden aluminium-kunststof composietpanelen veel gebruikt in verschillende architecturale decoratie, zoals plafonds, pilaren, toonbanken, meubels, telefooncellen, liften, winkelpuien, reclameborden.

Bewegwijzering

ACP platen kunnen worden gebruikt om veelzijdige buiten bewegwijzering te maken. Aangezien de bewegwijzering en reclameborden temperatuurveranderingen en diverse weersomstandigheden moet weerstaan, is ACP het ideale materiaal voor deze toepassing.