Hergebruik van oude meubels

Hergebruik van oude meubels: schilder ze en ze kunnen weer lange tijd mee!

Oude meubels geef je eenvoudig een nieuw leven met een doe-het-zelf verfbeurt. En in deze blog leer je zelf je meubels te schilderen! Dit zijn de geheimen om meubels de eerste keer meteen goed te schilderen zodat ze lang mee kunnen!

Een van onze favoriete projecten is het schilderen van meubels. Zo hebben wij meubelstukken die meerdere keren geverfd zijn en op die manier een erg lang leven hebben. Er is iets enorm bevredigend aan het herbestemmen van ouder meubilair dat je al hebt en waar je van houdt. Vaak is de enige opfrisbeurt die het nodig heeft een snelle verfbeurt! 

Creëer eenheid door je meubels dezelfde kleur te geven

Een van de beste manieren om eenheid in een mengelmoes van meubels te brengen, is om deze te schilderen. Wij geloven dat schilderen de snelste en beste manier is om een ​​meubelstuk een tweede leven te geven. Het is ook de beste manier om te hergebruiken wat je hebt en duurzaam bezig te zijn. En bonus: het is de meest budgetvriendelijke manier om ‘nieuwe’ meubels in huis te hebben! Voeg een nieuwe verflaag toe en je zult het verschil zien dat je in de ruimte daarmee bereikt!

Goed voorbereidend werk is de sleutel tot een succesvolle doe-het-zelf-verfbeurt voor meubels. De allereerste stap is schoonmaken! Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar mensen slaan dit vaak over als het meubelstuk er niet vies uitziet. Maak je het echter niet goed schoon, dan loop je het risico dat vuil en stof dat je niet kon zien juist na de verfbeurt heel duidelijk zichtbaar is. Daarnaast kunnen hierdoor problemen met de hechting van de verf ontstaan. 

Hergebruik van meubels

Gebruik een goede allesreiniger!

Ons geheim bij schoonmaken voor het schilderen is om een goede allesreiniger te gebruiken, verdund volgens de instructies. Doe het vervolgens af met gewoon water. Het maakt me niet uit of je stuk vintage hebt uit een kringloopwinkel of iets dat al je hele leven in de eetkamer heeft gestaan. Het heeft een snelle reiniging nodig om geverfd te kunnen worden!

Hoe laminaat meubels te schilderen?

Voor laminaat meubels dien je een primer te gebruiken. Dit is een belangrijke stap voor een goed resultaat! Dit hoeft niet moeilijk te zijn en het hoeft er niet goed uit te zien. Koop gewoon een primer, pak een penseel en verf het meubelstuk. Doe je dit niet, dan blijft de verf niet aan het laminaat plakken! Deze stap kun je niet overslaan!

Echt houten meubels schilderen?

Om houten meubels te schilderen, moet je beginnen met de vraag: heeft het een glanzende afwerking? Als dit het geval is, moet je het licht opschuren. Geef het gewoon een lichte schuurbeurt met schuurpapier met fijne korrel en maak het vervolgens goed schoon om het stof te verwijderen. Het doel is om een ​​beetje textuur te creëren zodat de verf kan blijven zitten. Je moet niet zo hard schuren dat je alle kleur verwijdert! 

Als de meubels al eerder zijn geverfd en nog in goede staat zijn, hoef je ze alleen maar schoon te maken. Als er losse verf aan zit, moeten al die plekken eerst worden aangepakt! Haal al het losse spul eraf en schuur waar nodig. Elk hout zal eerst licht opgeschuurd moeten worden voor dit opnieuw beschilderd kan worden, anders hecht het niet goed!