rekening houden met klussen

Heb je binnenkort een klus gepland? Hier moet je rekening mee houden!

Klussen is een activiteit die we altijd zullen blijven uitvoeren. Dit komt doordat er altijd wel iets in of rondom de woning aan vervanging of bijvoorbeeld renovatie toe is. Dit kan komen door een verandering van smaak of simpelweg door door de tijd heen ontstane schade. Zolang het klussen goed gaat, zal klussen heel erg leuk zijn. Om dit klussen op de goede manier te laten verlopen dien je echter wel enkele stappen te volgen. In deze blog vertellen we je daarom graag meer over deze stappen. Het klussen moet immers wel leuk blijven!

Voorbereiding

Een goede voorbereiding op een klus kan je enorm veel tijd schelen. Denk bij het voorbereiden van een klus aan het in huis halen van de juiste benodigdheden en het juiste materiaal. Daarnaast dien je je van tevoren goed te oriënteren over de beste uitvoering van de klus. Wanneer je de beide zaken van tevoren goed geregeld hebt, dan zal de klus stukken gemakkelijker verlopen dan wanneer je dit niet gedaan hebt! Het tussendoor opzoeken van instructies of het eventueel aanschaffen van extra benodigdheden kan namelijk veel onnodige tijd kosten. Deze onnodige tijdverspilling elimineer je gemakkelijk met een goede voorbereiding.

Veiligheid

Veiligheid is een van de belangrijkste aspecten van klussen. Tijdens het klussen kom je namelijk in aanraking met gevaarlijke objecten en materialen die je normaliter in het dagelijkse leven niet tegenkomt. Denk hierbij aan zware machines en materialen die gemakkelijk schade aan je lijf kunnen veroorzaken. Juist hierom is het erg belangrijk om aan jouw veiligheid te denken! Wanneer je bijvoorbeeld een klus op hoogte uit dient te voeren, zorg dan altijd voor een veiligheidsnet. Voor bedrijven is het verplicht om vanaf een hoogte vanaf 2,5e meter veiligheidsnetten te installeren. We raden je dan ook aan om deze hoogte binnenshuis ook aan te houden! Moet je een tak van een boom snoeien op 4 meter hoogte? Regel dan in ieder geval een veiligheidsnet van bijvoorbeeld Best Montage/Demontage B.V.. Mocht je dan uit de boom of van de ladder vallen, dan weet je in ieder geval dat je val op de juiste manier gebroken wordt!