dakbeveiliging

Haal profijt uit je dakoppervlak en zorg dat er veilig gewerkt kan worden

Als ondernemer kun je niet ontkennen dat de plotselinge verschijning van het coronavirus en de daarmee gepaard gaande gevolgen een aanzienlijke invloed hebben gehad op jouw bedrijf. Teruglopende inkomsten verplichten je creatief te zijn en op zoek te gaan naar alternatieve manieren om op andere manieren inkomsten te generen en onkosten zoveel mogelijk te beperken. 

Na het nodige wikken en wegen heb je daarom besloten om vanaf komend voorjaar het dak van jullie kantoorgebouw zodanig aan te passen dat je er een optimale hoeveelheid aan zonnepanelen kunt installeren. Na het nodige rekenwerk ben je tot de conclusie gekomen dat je met een eenmalige investering in zonne-energie binnen afzienbare tijd je investering kunt terugverdienen. Doordat jezelf je eigen energie produceert komt je energierekening vrijwel geheel te vervallen en overtollig geproduceerde energie wordt daarnaast op het energienet aangeboden, waardoor je ook nog eens de nodige inkomsten kunt genereren. 

Met de juiste dakrandbeveiliging garandeer je de veiligheid van werknemers

Om er zeker van te zijn dat het dak straks probleemloos te bereiken is en er veilig valt te werken, heb je besloten om dakrandbeveiliging kopen. Gezien het feit dat er straks met de nodige regelmaat mensen het dak zullen betreden om benodigde controles uit te voeren, eventuele reparaties te doen of noodzakelijk onderhoud te verrichten, wil je zeker van zijn dat het werken op grote hoogte geen extra risico’s met zich meebrengt.

Een degelijke dakrandbeveiliging is daarom een must. Je bent vooralsnog aan het twijfelen of je de voorkeur geeft aan vaste of neerklapbare dakrandbeveiliging. Dat er permanente beveiliging aanwezig moet zijn is duidelijk, maar over het type heb je nog geen definitieve keuze gemaakt. Zodra je een goed idee hebt over met welke regelmaat er mensen het dak zullen betreden, kun je ongetwijfeld de meest voor de hand liggende optie kiezen. 

Kies je voor vaste of neerklapbare dakrandbeveiliging?

Als er slechts in beperkte mate toegang moet worden verleend tot het dak, is een neerklapbare dakrandbeveiliging waarschijnlijk de beste optie. Met een neerklapbare versie is de dakrandbeveiliging makkelijk uit het zicht te halen, aangezien dit nog wel eens als storend kan worden ervaren. Mocht het echter noodzakelijk zijn om met de nodige regelmaat mensen op het dak aan het werk te hebben, dan is een vaste dakrandbeveiliging misschien toch wel de beste optie, om permanente zekerheid te kunnen garanderen.