Geef je keuken een nieuwe look!

Ben je wat uitgekeken op je huidige keuken? Dan wordt het tijd dat je je keuken aanpakt. Het is tenslotte één van de plekken in je woonhuis waar je heel wat uren doorbrengt. En wie weet kun je je keuken een nieuwe look geven met een beperkt budget. Wij zochten voor jou een reeks tips bij elkaar om je keuken een grondige opknapbeurt te geven.

Pak je keukenkasten aan

Keukenkasten maken de grootste oppervlakte uit van je keuken. Keukenkastjes pimpen is een vrij eenvoudige ingreep die toch een heel andere aanblik aan je keuken geeft. Verf de huidige kastjes en geef ze andere handgrepen. Je zult zien dat je plots in een totaal andere keuken staat. Bij de keuze van de kleur van verf richt je je best op de toekomst. Het is misschien heel leuk om je keuken volledig in een trendy (opvallende) kleur te schilderen, maar wat binnen een paar jaar? Kies voor je kasten liever een vrij neutrale kleur en breng door middel van je accessoires kleur in je keuken. Een alternatief voor verven is natuurlijk het volledig vervangen van je kastdeuren. Dit zal wat meer kosten, maar je hebt dan uiteindelijk toch terug nieuwe keukenkasten.

Verander de look van je muren

Keukenkastjes pimpen is leuk, maar het is niet de enige manier om je keuken te vernieuwen. Geef je muren een laagje verf. Ook dat verandert meteen het uitzicht van je keuken. Of wat dacht je van tegeltjes? Je kunt bijvoorbeeld een gedeelte van je muur bekleden met mooie vintage of Portugese tegels. Tegeltjes zijn makkelijk in onderhoud en brengen een vrolijke sfeer. Of wat denk je van een muur in krijtverf? Dit geeft heel wat mogelijkheden: tekeningen van de kinderen of boodschappenlijstjes bijvoorbeeld.

Speel met accessoires

Een keuken is evengoed een leefruimte in je woonhuis als bijvoorbeeld je slaapkamer of eetkamer. Breng nieuwe accessoires in je keuken. Zij laten je keuken stralen zoals nooit tevoren. Denk vanaf nu om je kookgerei en elektrische apparaten in een leuke kleur te kiezen. Ga voor leuke keukenhanddoeken en voorraadpotten. Kies voor een mooi vloerkleed. Er zijn voldoende soorten vloerkleden te verkrijgen die voor de keuken geschikt zijn. Met de juiste accessoires worden je ‘nieuwe’ keukenkastjes nog nieuwer!