Eiken panelen voor ieder (bouw)project!

EIKENvakman.nl is gespecialiseerd in eiken bladen / panelen en eiken tafelbladen, vandaar dat wij een bijzondere online collectie samengesteld hebben met ‘voor ieder wat wils’. Wij begrijpen dat jij – als handige klusser – graag snel aan de slag wilt gaan met een maatwerk product van hoogwaardige kwaliteit, nou laten wij hier nu net in gespecialiseerd zijn! Met een eiken blad op maat bij EIKENvakman.nl weet je zeker dat je topkwaliteit eikenhout ontvangt, ambachtelijk vakmanschap op maat vervaardigd en dit alles voor een scherpe prijs! Binnen onze eiken bladen collectie kun je kiezen uit diverse ‘soorten’ eikenhout, diktes en afwerkingen; Voor ieder wat wils dus.

Panelen voor een ‘extra scherpe’ prijs.

Wat is nu precies het verschil tussen een blad en een paneel. Nou niet heel veel, maar bij EIKENvakman.nl hebben wij hier wel een duidelijk onderscheid in gemaakt. Onze eiken bladen worden altijd op maat gemaakt en jij kunt deze zelf – tot op de mm nauwkeurig – samenstellen. De breedte is mogelijk van 15 cm tot en met 120 cm en de lengte is mogelijk vanaf 40 cm tot en met 350 cm! Daarnaast hebben wij ook een gerichte collectie eiken panelen. Een eiken paneel bij EIKENvakman zijn verkrijgbaar in een beperkt aantal vaste afmetingen (veelal een vaste breedte met een aantal vaste lengtestaffels). Deze vaste afmetingen kunnen wij dan ook voor een extra scherpe prijs aanbieden. Ideaal voor de handige doe-het-zelver die hier zelf nog mee aan de slag gaat dus!

Bijzondere afwerkingen.

Onze panelen worden allemaal geschaafd en in fijne korrel geschuurd aangeleverd, oftewel behandelklaar. Bij onze eiken bladen op maat zijn verschillende bijzondere afwerkingen mogelijk. Naast de ‘basis afwerking’, namelijk geschaafd & onbewerkt (geschuurd), vind je bij ons ook bladen die geborsteld, geborsteld & gerookt en gezandstraald zijn. En ben je specifiek op zoek naar een rustiek eiken blad, maar dan wel met de noesten & scheurtjes gevuld? Ook deze categorie vind je onder ‘afwerkingen’. 

Ambachtelijk vakmanschap!

Of je nu gaat voor een paneel of een eiken blad op maat, jouw eiken product wordt door ervaren houtbewerkers (vakmannen!) met zorg en vakmanschap gemaakt. Jarenlange ervaring, vakmanschap & oog voor detail staan hierbij centraal! Al onze eiken bladen en panelen wordt gemaakt van geschaafde planken kunstmatig gedroogd (kd) 8-12%. Dit vochtpercentage is speciaal geschikt voor binnen gebruik waarbij het eikenhout nauwelijks meer zal werken. Deze planken worden met ambachtelijk (met de hand) verlijmd tot een mooi, stabiel en recht product, wel zo prettig!