hoe werkt een wijn koelkast

Een wijnkast, hoe werkt die nu precies? 

Je hebt er misschien al wel eens van gehoord of gezien bij vrienden of familie, een wijnklimaatkast! Maar wat is dat nu exact? Waarvoor dient het? En moet ik zelf ook een wijnklimaatkast kopen? Wij helpen je graag verder! 

Op de juiste manier je wijn bewaren? Je wijnkoelkast helpt je! 

Ondertussen weten we allemaal wel dat je wijn op de juiste manier bewaren belangrijk is voor de ontwikkeling en het behouden van de smaak en aroma’s. 

Omdat er aan zoveel zaken moet gedacht worden, zoals temperatuur, vochtigheid van de omgeving, zo min mogelijk trillingen en geen tot weinig (uv-)licht, kan het onderhouden van een goede opslagplaats een heel karwei zijn. 

Een wijnkilmaatkast zorgt ervoor dat jij zelf handmatig de juiste omstandigheden kunt instellen voor jouw wijn. Hierdoor wordt je wijn op de naar jouw gekozen instellingen bewaard en zorg je ervoor dat je wijn al zijn smaak en aroma’s optimaal blijven. 

Waar kan ik een wijnkast kopen? 

Tegenwoordig is het zo makkelijk als vanuit je luie zetel om een wijnkoelkast te kopen. Op websites zoals wijnkast.nl kan jij tussen een groot aanbod van verschillende wijnkasten kiezen. 

Zij zijn dé specialist op gebied van wijnkoelkasten en wijnklimaatkasten in Nederland. Daarom werken zij ook samen met het topmerk Bodega43. Een merk gespecialiseerd in het maken van wijnkasten. 

Wijnkoelkast of een wijnklimaatkast? Wat is het verschil?

Vaak worden deze termen door elkaar gebruikt. Echter is er een belangrijk verschil tussen beide kasten. Een wijnkoelkast, is zoals het woord al zegt, een koelkast en kan dus enkel de temperatuur doen koelen. 

Een wijnklimaatkast kan echt het klimaat regelen, Met andere woorden hij kan ook de temperatuur verwarmen. 

De meeste mensen kiezen daarom ook voor een wijnklimaatkast. Natuurlijk moet je zelf zien welke kast het beste bij jouw voorkeuren past! 

Waar op letten bij het kopen van een wijnkast?

Omdat er zo’n groot verschil bestaat in de grootte van een wijnkast, is het belangrijk om na te gaan hoeveel flessen wijn je tegelijk wilt bewaren. Zo kan je kiezen of je voor een klein model of een groot model wilt gaan. 

Een andere vraag die je moet stellen is hoeveel temperatuurzones je wilt hebben. Wil jij graag 2 temperatuurzones? Dan kan je ook de temperatuur van 2 verschillende delen van je kast regelen. Dit is bijvoorbeeld handig als jij wijn wilt bewaren op 1 temperatuur en in de andere zone de wijn op temperatuur wilt laten komen voor te serveren. 

Als laatste is het belangrijk om na te gaan of je voor een inbouw wijnkoelkast wilt of een vrijstaande wijnkast. Mocht je kiezen voor een inbouw wijnkast dan is het belangrijk om na te gaan waar je deze gaat plaatsen. Je kan er voor kiezen om deze in je keuken te plaatsen, maar eventueel ook in je living indien je daar kasten hebt die passen. 

Let vooral goed op de maten en spreek altijd eerst met een vertegenwoordiger alvorens een inbouw wijnkoelkast te bestellen. Zo ben je zeker dat je de juiste keuze maakt.