verbouwing op de planning

Een verbouwing op de planning? Neem deze aanpassingen ook direct mee!

Een verbouwing aan de woning komt over het algemeen voort uit een behoefte. De meest voorkomende behoeften zijn de behoefte naar een nieuwe ruimte in de woning, de behoefte naar en andere indeling van de woning, de behoefte naar verduurzaming of een behoefte naar waardecreatie  Een reden niet die niet veel gehoord wordt als initiële reden voor de verbouwing is het gezonder maken van de woning. Dit is echter vreemd aangezien het hierin wel om onze eigen gezondheid gaat. Omdat dit niet de initiële reden achter een verbouwing is, zal je ook nooit een verbouwing starten met deze reden. Daarom is het belangrijk om deze aanpassingen direct door te voeren als je de woning verbouwd om een van de andere redenen. In deze blog geven we je daarom enkele tips van verbouwingen die je gemakkelijk kunt ‘mee’ doorvoeren tijdens jouw eerstvolgende verbouwing!

Luchtreinigers plaatsen

Grijp iedere kans die je aan kan pakken aan om (extra) luchtreinigers in de woning te plaatsen. Deze zijn namelijk essentieel als het gaat om de gezondheid van de woning. De luchtfilters zorgen voor een schone luchtdoorstroom en voorkomen daarbij enorm veel problemen. Ze zorgen er onder andere voor dat er minder vochtige plekken in de woning ontstaan. De reductie van vochtige plekken zorgt voor een reductie aan schimmelvorming en de schonere lucht zorgt ervoor dat je minder ‘slechte’ stof inademt. Probeer dit altijd te trouwens altijd te doen in overleg of in samenwerking met een professionele partij. Je weet dan altijd dat de oplossing perfect wordt aangelegd!

Extra bergruimte

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ieder stuk extra opbergruimte dat je in de woning creëert zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Hoe meer plekken jij hebt om je spullen op te ruimen, hoe minder spullen er ook in de leefruimten staan. De oorzaak veel stof in huis ligt bij diverse factoren. De hoeveelheid objecten dat in de woning staat is hier één van. Hoe beter jij de spullen dus hebt opgeruimd in de woning, hoe minder stofvorming er in de woning zal ontstaan. Probeer dus altijd aan extra opbergruimte te denken als je bezig bent met de verbouwing van jouw woning!

Extra isolatie

Wanneer je een toevoeging of aanpassing doet aan de woning, dan is het altijd belangrijk om de ruimten zo goed mogelijk te isoleren. Wanneer de woning slecht geïsoleerd is, hebben ziektekiemen en virussen ook meer kans om de woonruimte te betreden. Hierin geldt dus zeker dat hoe beter de woning geïsoleerd is, hoe gezonder het stukje woonruimte ook is.