utp kabel

Een UTP kabel voor een stabiele internet verbinding

Tegenwoordig kan men niet meer zonder; het internet. Aangezien we veel gebruik maken van onze mobiele telefoons en tablets, een stabiele internetverbinding creëer je toch het beste met behulp van een UTP kabel

Wat is WIFI?

WIFI is een technologie die verbinding maakt met apparaten die middels een draadloze netwerk met elkaar verbonden kunnen worden. Het aanbod apparaten die over deze functie beschikt wordt steeds groter. Denk aan smartphones, TV’s, laptops, camera’s en printers, maar tegenwoordig ook wasmachines en ander huishoudelijke apparaten. 

WIFI is een geweldige uitvinding die het mogelijk maakt om zonder een kabel toegang tot het internet te krijgen. Toch zijn er diverse obstakels die een optimale WIFI verbinding kunnen verstoren. Denk aan dikke muren en metaal. Wellicht heb je zelf ook wel eens op een plek gezeten waar de WIFI  verbinding niet optimaal was en ontdekt wanneer je het apparaat verplaatst de verbinding een stuk sneller is. 

Dit kan opgelost worden door bijvoorbeeld de router op een toegankelijke plek te zetten waarbij de verbinding niet kan worden verstoord. Ook het aansluiten van een WIFI versterker kan helpen om het bereik te vergroten. Dit is onder andere een uitkomst wanneer je het bereik in de tuin of op zolder mist. 

Een UTP kabel kopen?

Hoewel de WIFI dus vele verschillende voordelen biedt neemt het niet weg dat een stabiele internetverbinding nog wel eens kan ontbreken. Kies daarom, wanneer een WIFI verbinding niet noodzakelijk is, voor een bekabelde verbinding middels een UTP kabel. De kabel is eenvoudig weg te werken met behulp van een PVC buis. Of het nu een UTP kabel betreft voor Plug & Play of om deze netjes wilt wegwerken, UTP kabels zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, snelheden, lengtes en kleuren. Ook een UTP kabel met de benodigde tools is eenvoudig online te bestellen. In de meeste gevallen heb je de UTP kabel de volgende dag al in huis en heb je binnen no-time een stabiele internetverbinding.