werkplaats timmerman

Een professionele werkplaatsinrichting voor een timmerman, wat mag er niet ontbreken?

Werk je als zzp’er in de houtbewerking en investeer je graag in een professionele inrichting van je werkplaats? Er zijn een aantal voorzieningen en benodigdheden die niet mogen ontbreken bij het inrichten van je werkplek. Hoe efficiënter de werklocatie is georganiseerd, hoe eenvoudiger timmerwerkzaamheden worden uitgevoerd. Dit geldt voor een werkplek aan huis, maar ook voor een ruimte die je huurt op een bedrijventerrein. Ga daarom op zoek naar een geschikte werkplaatskast en investeer ook in andere benodigdheden om de ruimte slim in te richten.

Stroomlijn de bergruimte

In elke werkplaats voor een timmerman vind je kasten. Werkplaatskasten gebruik je om je voorraad of materialen in op te bergen. Daarnaast zijn goede kasten onmisbaar voor het netjes sorteren van je gereedschap. Voor elke werkplaats zijn er goede kasten verkrijgbaar en daarnaast behoren ook maatwerkkasten tot de mogelijkheden. Dit zorgt te allen tijde voor rust en overzicht in de werkplaats.

Investeer in een goede werkbank

Een kwalitatieve werkbank is essentieel om een fijne werkplek te creëren. Een werkbank is er in zowel een eenvoudige als luxe uitvoering. Het verzekert je van een stabiel werkoppervlak en ook zijn allerlei timmerklussen eenvoudig uit te voeren. Een werkbank met een geperforeerde plaat is superhandig wanneer je bepaalde gereedschappen graag binnen handbereik hebt. Grote boor- en zaagmachines kun je beter opbergen achter slot en grendel.

Bewerk metaal met een bandzaagmachine

Werk je veel met staal en metaal, dan mag een goede bandzaagmachine niet ontbreken in jouw professionele werkplaats. Dit type machine stelt je in staat om secuur en precies te zagen. Een bandzaagmachine beschikt over een verstelbare zaagsnelheid en ook is het zaaglint eenvoudig te vervangen. Dit komt goed van pas bij het zagen van verschillende soorten materialen. Welke bandzaagmachine heb jij nodig om je timmerwerkzaamheden naar behoren uit te voeren?

Ga voor goede verlichting

Behalve een werkplaatskast, goede machines en een professionele werkbank, is ook goede verlichting noodzakelijk bij het inrichten van de werkplaats. Investeer daarom in heldere verlichting boven de werkbank en breng ook spotjes aan die je richt op je werkplaatskasten. Op die manier zijn gereedschap, materialen en voorraad eenvoudig terug te vinden.

Richt een werkplaats in met oog op mogelijke uitbreiding

Houd bij het inrichten van de werkplaatsinrichting rekening met een eventuele uitbreiding. Dit is vooral gunstig bij aanhoudende drukte of wanneer je iemand inhuurt om je te ondersteunen bij je timmerwerkzaamheden. Een modulaire werkplaatsinrichting stelt je in staat om de werkplaats in een later stadium uit te breiden met meerdere kasten of andere benodigdheden.

Kortom: ga voor een professionele inrichting van de werkplaats en haal het maximale uit je timmerbedrijf!