isolatiedeken

Een isolatiedeken tegen hoge temperaturen

Bij hoge temperaturen bij isolaties moet je voldoende beschermd zijn tegen de warmte. Om goed beschermd te zijn tegen de hoge temperaturen kan je gebruik maken van een isolatiedeken. In verschillende situaties kan je een isolatiedeken gebruiken zodat iedereen goed beschermd is. Wat een isolatiedeken is en waarvoor het precies is vertellen we je graag in deze blog.  

Wat is een isolatiedeken?

Mogelijk heb je al wel eens van een isolatiedeken gehoord. Waarschijnlijk denk je nu aan een isolatiedeken wat bij EHBO gebruikt wordt voor mensen. Een isolatiedeken is ook voor andere situaties te gebruiken. Door de materialen zorgt de isolatiedeken ervoor dat er geen hoge temperaturen kunnen vrijkomen bij een isolatie. 

De reden waarom de isolatiedeken gebruikt wordt is door de goede hittebestrijding, de isolatiedeken is van licht gewicht door de natuurlijke materialen en omdat het bij vele verschillende situaties kan worden toegepast. Naast dat de isolatiedeken hitte bestrijdt is het ook geluidsdicht. 

De isolatiedeken wordt gemaakt van lange vezels. Dit zorgt ervoor dat de isolatiedeken licht van gewicht is waardoor het gemakkelijk kan worden geplaatst en blijft zitten. Hierdoor kan je zelf eenvoudig de isolatiedeken bevestigen omdat het licht is. De vezels zorgen er ook voor de dat isolatiedeken flexibel van beweging is. Zo kan je de isolatiedeken gemakkelijk voor verschillende vormen of houdingen gebruiken omdat de isolatiedeken zich door het materiaal gemakkelijk kan mee bewegen. 

Waarvoor isolatiedeken gebruiken

De isolatiedeken wordt voor meerdere zaken gebruikt. Zo kan je een isolatiedeken gebruiken voor een oven, kachel, haard, generatoren, buizen, rookkanalen of oppervlaktes die gereed moeten worden gemaakt tegen hoge temperaturen. Dit kan worden toegepast in huizen, gebouwen, restaurants waar ovens gebruikt worden en vele andere plaatsen. 

Aan een isolatiedeken zitten een aantal voordelen om het te gebruiken. We zetten de voordelen van een isolatiedeken graag voor je op een rijtje:
– beschermt tegen hoge temperaturen
– goedwerkende isolatie
– chemische stabiliteit
– thermische stabiliteit
– geluidsdicht

Verschillende temperaturen

Het voordeel aan een isolatiedeken kopen is dat de isolatiedeken verkrijgbaar is tegen verschillende soorten temperaturen. Hierbij heb je isolatiedekens voor 1000 graden, 1200 graden of zelfs rond de 1400 graden. Voor verschillende situaties heb je een soort isolatiedeken met elk weer verschillende temperaturen.  

Doordat de isolatiedeken tegen hoge temperaturen gaat is het belangrijk dat als je de isolatiedeken plaatst deze oppervlakte droog moet zijn. Er mag geen vocht of water op de oppervlakte liggen of bij de isolatiedeken terecht komen. Dit kan je van tevoren controleren of de oppervlakte droog en water vrij is zodat je het probleem voorkomt dat de isolatiedeken nat wordt. Zorg ervoor dat bij dagen waarop het regent het deel waar je de isolatiedeken hebt geplaatst dit goed afgesloten is.

Wanneer er vocht of water bij de isolatiedeken is gekomen zorgt dit ervoor dat de deken niet alleen nat wordt maar ook zwaarder. Het voordeel van een isolatiedeken is dat het licht van gewicht is. Maar zodra hier vocht bij komt wordt de isolatiedeken zwaarder wat gevolgen kan hebben. Het is mogelijk dat de isolatiedeken te zwaar wordt om op zijn plek te blijven zitten waardoor het kan verplaatsen of zelfs naar beneden zakken. Door een droge ruimte kan je dit probleem voorkomen.

Soorten materialen isolatiedeken

Wanneer je een isolatiedeken gaat kopen moet je kijken naar welke soort je wilt kopen. Er zijn namelijk verschillende materialen waarvan een isolatiedeken gemaakt is. Een isolatiedeken wordt gemaakt van lange vezels. Daarnaast heb je verschillende soorten materialen waarvan een isolatiedeken wordt gemaakt. De meest voorkomende kleur isolatiedeken is wit. Dit komt door de soort materialen die er gebruikt worden voor de isolatiedeken. De isolatiedekens worden opnieuw genaaid en zijn bindmiddelvrij. Een isolatiedeken wordt zo gemaakt dat de gehele deken glad is. Wanneer er naden of draden uit zouden steken zouden deze kunnen smelten of verbranden door de hoge temperaturen waartegen de isolatiedeken moet gaan.

Een isolatiedeken kan gemaakt zijn van superwool. Als je in je huis een isolatiedeken wilt gebruiken is het verstandig om een isolatiedeken te kopen van superwool. Deze isolatiedeken is namelijk niet schadelijk voor je gezondheid. Dit is erg belangrijk omdat je binnen huis leeft en ademt en het hierbij belangrijk is dat de isolatiedeken goed zijn werk doet. 

Een ander materiaal waarvan een isolatiedeken gemaakt kan zijn is biologische vezels. Biologische vezels zijn beter voor je eigen gezondheid. Hierbij geldt ook dit je het beste voor in huis een biologische vezel kan gebruiken omdat hierdoor geen slechte stoffen in je huis komen. 

Voor hoge temperaturen zoals in kachels, ovens, haarden, generatoren, of warme oppervlaktes is een isolatiedeken ideaal. Het beschermt je tegen de hoge temperaturen in je huis of gebouw. Bij het uitzoeken van een isolatiedeken moet je goed letten op de verschillende materialen en temperaturen waar de isolatiedeken voor gemaakt is. Zo ben je het beste beschermt tegen de hoge temperaturen.