bankje van stapelblokken

Een bank en een bloembak ineen? Stapelblokken met kantplanken bieden uitkomst!


Ook als je een kleinere tuin of patio hebt wil je in de zomer buiten kunnen zitten, optimaal genieten van je tuin, je bloemen en het mooie weer. Maar tuinstoelen nemen veel ruimte in, als je van beplanting houdt wordt het als gauw dringen in je tuin. Tegenwoordig kun je met een beetje creativiteit leuke oplossingen bedenken om van je kleinere tuin toch iets leuks te maken. Een plek waar je lekker even tot jezelf kunt komen. Als je een beetje handig bent, zijn stapelblokken en kantplanken hele leuke materialen waar je van alles mee kunt. In deze blog doen we je een leuk idee van de hand om met stapelbare muurelementen en kantplanken iets leuks te bouwen, zodat je daarna lekker zelf aan de slag kunt in je tuin.

Aan de slag


Omdat je weinig ruimte hebt in je tuin bedachten wij een zitbank en bloembak ineen. Dat neemt relatief weinig ruimte in beslag, waardoor je in een kleinere tuin of patio toch lekker kunt zitten en tegelijkertijd van je bloemen genieten.
Met stapelblokken en kantplanken is een zitbank met bloembak vrij eenvoudig te maken. Een leuke klus voor je vrije zaterdag. Het formaat kan je variëren afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je wilt gebruiken en ook met de vorm kun je een beetje spelen. We schetsen hier grofweg een basis, de rest laten we aan jou. Het is in ieder geval belangrijk om bij een bouwmarkt of online de planken en stapelblokken te kopen. Als je strakke stapelelementen neemt met gladde randen is het verstandig die te lijmen om je zitbank versus bloembak stevigheid te bieden. 

Zitbank annex bloembak


Planken van hout naar keuze bepalen de sfeer. Het is helemaal van deze tijd om warm hout in combinatie met strakke antracietkleurige blokken te nemen. Heel modern met een warme uitstraling heeft een ruimtelijk effect en maakt je tuin toch sfeervol en gezellig. Met de stapelelementen bouw je een langwerpig blok. Aan het eind of aan beide kanten bouw je een bak. Op het blok monteer je de planken. Als het nodig is beits je het hout van te voren. Als je de planken bevestigt hebt, vul je de bak of bakken met aarde en met bloemen. Nu heb je een heerlijk plekje gecreëerd waar je tussen de bloemen even lekker van de zon kan genieten.