Doe het zelf: Siergrind leggen

Siergrind is erg populair. Men kiest er steeds vaker voor om een oppervlakte in de tuin of op de oprit te bedekken met grind. Grind heeft enorm veel pluspunten. Grind is goedkoop, het is eenvoudig te verwerken en het is erg sterk, om maar een paar punten op te noemen. Wil jij weten hoe jij grind moet gaan plaatsen? Wij leggen het je graag uit. Volg onderstaande stappen en je hebt jouw grind in een aantal stappen al gelegd!

Stap 1: Ondergrond waterpas maken

De eerste stap voor een juiste verwerking is de ondergrond waterpas maken. Dit is belangrijk voor als je geen ongelijke stukken wilt hebben.

Stap 2: Grindplaten of anti worteldoek toepassen

Je moet geen grindplaten of anti worteldoek verwerken, echter wordt dit wel aangeraden. De grindplaten gaan onkruid tegen en zorgen voor een egale verwerking. De anti worteldoek zorgt er ook voor dat er geen onkruid ontstaat. Leg de anti worteldoek of de grindplaten op de gewenste oppervlakte en snij ze op maat. Zo snij je bijvoorbeeld de worteldoek om bomen of struiken heen. Zorg dat de complete oppervlakte correct is bedekt. De worteldoek kun je laten overlappen voor de juiste verwerking.

Stap 3: Grind leggen

Nu is het tijd om het grind te gaan leggen. Wanneer je kleine zakken grind hebt, kun je deze verstrooien over de oppervlakte. Heb je een big bag? Dan moet je grind uit de big bag scheppen en het gaan verdelen over de oppervlakte. Wanneer je een anti worteldoek hebt, raden we je aan om eerst hoopjes grind over verschillende plekken over de doek te gaan verdelen. Zo staat de doek vast en hoef je je geen zorgen te maken dat het wegwaait.

Stap 4: Gelijkmatig verdelen

Zorg dat het grind overal ongeveer gelijk is verdeeld. Spreid het uit met een schep of hark, zo heb je geen kale plekken over de oppervlakte. Het grind niet hoog genoeg? Leg het dikker. Kom je vervolgens dan nog grind tekort? Dan kun je altijd nog een aantal zakken bij bestellen zodat je het op de gewenste hoogte krijgt.

Alle vier stappen doorlopen? Dan is het klusje geklaard! Je hebt grind gelegd in jouw tuin of oprit! Grind leggen is erg eenvoudig en wij raden je dan ook aan om het gewoon zelf te doen. Geld uitgeven aan een hovenier is onnodig. Nog geen grind besteld en wil je dit wel doen? Siergrind voordelig online bij Siergrind33.nl. Op de webwinkel vind je uiteenlopende soorten grind waar je uit kunt kiezen. Van de populaire tot aan de unieke grindsoorten, het is allemaal leverbaar bij Siergrind33.nl. Bezoek de webwinkel en kies jouw favoriete grind. Je kunt altijd uitgaan van de scherpste prijs, beste kwaliteit en een snelle levering.