DIY Tuinbank

Tuinbanken: je kunt ze niet genoeg hebben. Misschien wil je er eentje naast je achterdeur, eentje achteraan de tuin en nog eentje aan de zijkant van je woning? Zelf een tuinbank maken is mogelijk met een beetje handigheid. Zo maakt jij een DIY tuinbank volledig op maat, met het materiaal dat jij wilt en in de stijl die perfect bij jou past.

Think out-of-the-box

Bij een DIY tuinbank denk je onmiddellijk aan een zitting, een leuning en vier poten? Dat is natuurlijk het makkelijkst. Maar een tuinbank kan ook heel inventief en origineel zijn. Heb je nog wat oude stoelen over (minstens twee)? Dan heb je al een groot deel van de benodigdheden. Wij hebben voor jou drie leuke ontwerpen gevonden. Een tuinbank maken wordt hiermee een makkelijke klus.

Model 1: twee stoelen aan de zijkant

Hou van de oude stoelen enkel de achterkant over (leuning en achterpoten)en plaats ze tegenover elkaar. Maak voor de tweepersoons zitting een houten frame met daarop een sterke plank. Bevestig deze zitting tussen de twee achterkanten van de stoelen en je hebt een prima tweezits tuinbank. Om de bank nog te verstevigen kun je een kader met latten aanbrengen waar vroeger de voetsteunen zaten. Eventueel voorzie je nog een rugleuning aan je bank.

Model 2: de stoelen zij aan zij

Zelf een tuinbank maken kun je nog op een andere manier. Plaats twee of drie oude stoelen naast elkaar. Verwijder de binnenste armleuningen en eventueel de binnenste poten. Maak een rechthoekige zitting zoals hierboven is beschreven. Maak die vast bovenop de stoelen en je tuinbank is klaar. Een variant hierop is: je kiest stoelen zonder armleuningen. Deze zet ze gewoon mooi naast elkaar, zitting erop en je bent klaar!

Model 3: een tête-à-tête tuinbank

Wil je een heel aparte tuinbank maken? Dan stellen wij jou de tête-à-tête tuinbank voor. Hiervoor zet je twee stoelen naast elkaar, maar met wat ruimte ertussen. Tussen de twee stoelen komt een tafeltje. Dit creëer je eenvoudig door tussen de middelste armleuningen een tafelblad aan te brengen. Hebben jouw stoelen geen armleuningen? Maak dan een heus tafeltje dat wat hoger is dan de zitting van je stoelen, en maak het vast tussen de stoelen. Klaar!