kunststof pallets

De voordelen van kunststof pallets

Pallets verplaatsen de wereld. Dit omdat ze een essentieel onderdeel vormen van de moderne toeleveringsketen. We gebruiken pallets voor opslag en transport, en als product displays in de winkels. Er zijn kunststof pallets, en de overgrote meerderheid is nog steeds van hout. Beide materialen hebben voor- en nadelen.

In de logistieke wereld zijn pallets dus geweldige features, en ze zijn er in verschillende soorten. De plastic pallet wordt veel gebruikt en is essentieel geworden in de logistiek en in magazijnen. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van kunststof pallets in plaats van bamboe, staal en houten pallets. Je zult er alles over te weten komen in dit artikel.

Kunststof pallets worden wereldwijd veel gebruikt en hun voordelen overtreffen de nadelen.

Langere levensduur:

Als je vaak artikelen vervoert of pallets gebruikt in een magazijn, is het verstandig om te investeren in duurzame pallets met een langere levensduur. Kunststof pallets kunnen lange tijd worden gebruikt zonder al te veel slijtage. Dit is heel anders dan houten pallets. Om het milieu te beschermen en de bedrijfskosten te verlagen, zijn plastic pallets absoluut beter dan houten pallets

Gemakkelijk om hoge hygiënenormen te handhaven

Het gladde oppervlak van de kunststof pallet kan tussen gebruik door eenvoudig en grondig worden gereinigd. Omdat plastic pallets geen vocht opnemen, zijn ze anders dan de veel voorkomende problemen van houten pallets, zoals insectenschade, rot en een vreemde geur. Daarom zijn kunststof pallets geschikt voor industrieën met wettelijke en hygiënische eisen, zoals de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie, de chemische industrie en de drankenindustrie.

Kunststof pallets zijn lichter en gemakkelijker te vervoeren

Als je producten moet vervoeren, hoef je geen plastic pallets te gebruiken om veel transport- en handlingkosten te betalen, zoals houten pallets. Als je kunststof pallets gebruikt, kun je het gewicht met ongeveer 30% tot 35% verminderen ten opzichte van houten pallets, waardoor je minder transportkosten betaalt.

Opslag vriendelijk

Een groot voordeel van kunststof pallets ten opzichte van houten pallets is hun bruikbaarheid. Deze pallets hebben meestal een bodem van drie meter die in andere pallets kan worden genest, waardoor waardevolle ruimte in het magazijn wordt bespaard.

Ze zijn veiliger en gemakkelijker te hanteren

Vanwege de structuur van de kunststof pallet is de vorm uit één stuk. Dit vermindert het risico op uitval van apparatuur onder zware belasting. In tegenstelling tot houten pallets, welke spijkers, spanen en versnipperde planken kunnen vertonen. Deze tools maken het voor je medewerkers gevaarlijker op het werk. Daarom zal het gebruik van kunststof pallets voor een veiligere werkomgeving zorgen.

Geen warmtebehandeling nodig

Kunststof pallets zijn vrijgesteld van ISPM-15-voorschriften voor warmtebehandeling en verschillende inspecties in internationale toegangspoorten. Zodat je geld en tijd kunt besparen

Milieuvriendelijk

Het verminderen van de verspilling van hulpbronnen is altijd het doel geweest waar de hele wereld naar streeft, dus milieubescherming kwesties zijn op dit moment altijd de belangrijkste kwestie. Een plastic Pallet is een 100% recyclebaar product. Het kan worden gerecycled en hergebruikt. Als de houten pallet beschadigd is, wordt deze meestal ofwel op een stortplaats gegooid of verbrand. Dus het kiezen van plastic pallets is handig en milieuvriendelijk

Plastic pallets worden doorgaans gebruikt bij het transport van verse en diepgevroren levensmiddelen en farmaceutische of andere producten met strikte hygiënische eisen. Kunststof pallets zijn niet poreus en gemakkelijk schoon te maken, te wassen of te steriliseren.