tweedehands traplift

De voordelen van een tweedehands traplift

Laten we eerlijk zijn, iedereen wil zo lang mogelijk in zijn of haar eigen veilige huis blijven wonen. Heeft jouw huis echter meerdere verdiepingen en word je wat slechter ter been? Dan kan dit voor een uitdaging zorgen. Het bereiken van de bovenverdieping is dat niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Het laatste wat je echter wilt, is het huis ombouwen tot alleen het gebruik van de benedenverdieping of nog erger het huis verkopen. Een traplift kan in zo’n geval uitkomst bieden alhoewel daar in veel gevallen wel een stevig prijskaartje aan hangt wat niet iedereen zomaar op kan hoesten. Gelukkig is er tegenwoordig nóg een mogelijkheid: een tweedehands traplift. We zetten de voordelen hiervan in dit blog voor je op een rijtje.

Een tweedehands traplift is stuk goedkoper dan een nieuwe traplift

We hebben het al even aangestipt: een traplift kan voor veel mensen een uitkomst zijn om langer thuis te kunnen blijven wonen. Toch is dit financieel niet voor iedereen haalbaar. Een tweedehands traplift is dan een goed alternatief. In veel gevallen bespaar je al gauw 50% en gebruikte trapliften kunnen over het algemeen nog jaren mee. 

Gebruikte trapliften zijn duurzaam

Duurzaam staat tegenwoordig bij veel mensen en firma’s hoog in het vaandel. Waarom zou je dan niet duurzaam bezig zijn als je een traplift aan wilt schaffen? De meeste trapliften zijn namelijk gewoon te hergebruiken. Niet alleen de stoel maar in veel gevallen ook de rail. Mocht deze echter niet herbruikbaar zijn dan wordt het materiaal gerecycled en een nieuwe rail geproduceerd. Gebruikte trapliften zijn dus een zeer duurzame keuze. 

Een veiligere keuze dan marktplaats

Wist je dat trapliften ook op marktplaats worden aangeboden? In veel gevallen gaat het hier om particuliere verkopers. Zij hebben ooit een traplift laten installeren en willen er nu weer vanaf. Neem van ons aan dat het een veiligere keuze is om via een erkend bedrijf voor een tweedehands traplift te kiezen. Zo weet je zeker dat de traplift veilig is en met een gerust hart geïnstalleerd kan worden. Niet alleen omdat de bedrijven de gebruikte trapliften van topmerken als Otolift en ThyssenKrupp aanbieden maar ook omdat deze trapliften volledig worden gecontroleerd en gereviseerd. Daar komt bij dat je bij een erkend bedrijf in veel gevallen een aantal jaar garantie krijgt. Dat is natuurlijk een geruststellend idee. 

Op maat laten maken van trapliften

Iedere woning is anders. Daarom zijn tweedehands trapliften ook in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo is er altijd wel een passende traplift voor jouw huis te vinden. Of je nou een rechte trap hebt of eentje met meerdere bochten, voor nagenoeg iedere situatie is wel een passende gebruikte trap lift te koop. Mocht de juiste optie er echter niet tussen zitten dan kan er altijd een rail op maat gemaakt worden waarbij de rest van de traplift hergebruikt wordt.

Op zoek naar een tweedehands traplift?

Ben je op zoek naar een tweedehands traplift? Neem dan zeker een kijkje op 123Trapliften.nl. Hier vind je meer informatie over gebruikte trapliften van topmerken als Otolift en ThyssenKrupp. De adviseurs van 123trapliften staan dan ook met raad en daad voor je klaar om de traplift te vinden die geschikt is voor jouw situatie en woning.