voordelen terrasoverkapping

De voordelen van een terrasoverkapping in de tuin

Je hebt na die lange winter je hele tuin weer op orde gemaakt en het terras schoon gespoten. Dat moet gevierd worden met een bbq! Maar natuurlijk, het eerste weekend dat je besluit er gebruik van te maken, worden er hevige buien verwacht die jouw feestje in de war schoppen. Dan maar de BBQ afblazen of door de buien bbq-en terwijl het eten binnen wordt geserveerd? Dat zou niet nodig zijn als je een terrasoverkapping had geplaatst, of laten plaatsen. Zo’n tuin overkapping zorgt er niet alleen voor dat jouw terras het hele jaar door bruikbaar is, maar een dergelijke overkapping beschermt ook het hout en meubels die in je tuin staan tegen waterschade door de regenbuien die je in Nederland elk moment kunt verwachten. Ze zien er ook nog eens leuk uit en voegen waarde toe aan je huis, zeker als je wat meer uitpakt, met bijvoorbeeld een glazen schuifwand in die overkapping. Om je nog meer van het volledige potentieel van terrasoverkappingen te overtuigen, volgt hieronder in deze blog een kort overzicht van enkele voordelen van een beschermde buitenruimte in je tuin!

Zelfs als het warm is, kun jij koel zitten

Een terrasoverkapping kun je zien als de perfecte verdedigingslinie van jouw huis tegen de harde zonnestralen die we in de Nederlandse zomers hebben. Door die directe zonnestralen te blokken creëer je een schaduwrijke plek, waar het een stuk fijner genieten is in de zomer. Hiermee koel je niet alleen het terras, maar ook je hele huis. Het beste hiervan is dat een koeler huis betekent dat bijvoorbeeld de airco minder hoeft aan te staan. Dit zorgt voor een goedkopere energierekening en een beter milieu!

Een terrasoverkapping voorkomt schade door de zon

Na verloop van tijd zal de zon op jouw buitenmeubels ervoor zorgen dat de verf zal gaan schilferen en afbladderen. Een terrasoverkapping aan je huis reflecteert de zonnestralen weg van dat huis en het terrasmeubilair dat eronder staat. Hierdoor blijft het er jarenlang goed uitzien zonder dat het aan vervanging toe is.

Een terrasoverkapping maakt jouw terras toegankelijk

Terugkerend naar ons voorbeeld van het begin: als je geen overkapping hebt, kun je afscheid nemen van je buiten plannen als het gaat regenen. Als je wel een overkapping hebt, kun je van het terras genieten, ongeacht het weer buiten. Daarnaast wordt het je tegenwoordig steeds makkelijker gemaakt om zelf een terrasoverkapping samen te stellen. Zo heeft Solundo een online configurator die je door het hele plan proces loodst, en waarbij je bij elke stap voor jou de meest interessante optie kunt vinden.

Voorkom blootstelling aan weersinvloeden

Een terrasoverkapping beschermt jouw meubels tegen meer dan alleen de zon. Het zal ze ook beschermen tegen regen en ander slecht weer. Het houdt niet op bij het beschermen van die meubels.

Heb je een houten dek van vlonders als terras? Sneeuw en ijs kunnen deze bijvoorbeeld vernietigen. Een overkapping beschermt het hout hier tegen, waardoor ook het deck langer mee zal gaan.

Het verhoogt de waarde van je huis

Een terrasoverkapping aan huis kan de waarde van het huis verhogen als je het ooit zou willen verkopen. Over het algemeen vinden mensen vinden het fijn om onbeperkt buiten tijd met hun gezin door te kunnen brengen, net als jij. Dit maakt het een vrij goede investering om te doen.

Waarom terrasoverkappingen een heel erg goed idee zijn

Als je het beu bent dat je bbq’s en andere feestjes worden onderbroken door de Nederlandse regenbuien, kun je overwegen om een ​​terrasoverkapping te nemen. Deze zorgt ervoor dat je onbeperkt buiten kunt zijn en beschermt je meubels.