balustrade trap

De voordelen van een balustrade

Balustrades zie je in vele woningen, kantoren en tuinen voorbij komen. Ze zijn er in meerdere materialen, vormen, lengtes en hoogtes. Misschien wil jij ook een balustrade aanschaffen, maar weet je niet helemaal wat de voordelen zijn? Na het lezen van deze blog weet je alles wat je moet weten om een balustrade te kopen. 

Bouwpakket balustrade 

Balustrades kun je op maat laten maken, maar een bouwpakket is ook een optie. Bouwpakket balustrades hebben als voordeel dat ze een stuk goedkoper zijn dan maatwerk. Je kunt ze eenvoudig in de breedte op maat maken. Ook bouwpakket balustrades zijn er in meerdere materialen en vormen, dus daarin zijn vrijwel gelijke mogelijkheden als met maatwerk. 

Veiligheid

Het grootste voordeel van een balustrade is natuurlijk de veiligheid. Of je nou de balustrade boven om een trapgat plaatst of in een tuin om een vijver af te schermen. In beide gevallen is veiligheid de voornaamste reden waarom je deze afscheiding zal plaatsen. In sommige gevallen is een balustrade zelfs verplicht en zijn er bepaalde veiligheidsnormen aan gegeven. Bijvoorbeeld de hoogte van de balustrade of de ruimte tussen de spijlen. Het is goed om uit te zoeken of dit ook op jouw situatie van invloed is. 

Afwerking

Als je kijkt naar een trap dan is een balustrade niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor de afwerking van de trap. Zonder balustrade ziet een trap er kaal en niet compleet uit. 

Aanvulling op je interieur

Doordat er vele soorten en maten balustrades zijn, kun je de balustrade helemaal aanpassen aan je interieur. Zo wordt een balustrade niet alleen een accessoire van je trap, maar ook een aanvulling op je interieur. Heb je een industrieel interieur dan kies je bijvoorbeeld voor een zwarte balustrade of een aluminium balustrade. Een combinatie van beide kan uiteraard ook. Heb je een oude woning en wil je dat de balustrade daarop aansluit? Kies dan voor een houten balustrade met klassieke spijlen. Op Houtcompleet.nl vind je een uitgebreid assortiment balustrades.