dakbeveiliging

De verschillende opties voor dakrandbeveiliging

Als er werkzaamheden op hoogte gedaan worden, ben je verplicht om voor beveiliging te zorgen tegen een eventuele val. Dit kan eigenlijk op twee manieren gedaan worden: door individuele valbeveiliging en door collectieve valbeveiliging, zoals dakrand beveiliging. Voor werkzaamheden op het dak, geniet de laatste altijd de voorkeur. Schakel hier echter wel een dakrandbeveiligingsspecialist, zoals www.eyecatchersafety.com, voor in als je er geen ervaring mee hebt. 

Betaalbare systemen die makkelijk te installeren zijn

Vooral door de opkomst van zonnepanelen is dakrandbeveiliging een stuk beter geworden en zijn er betaalbare systemen die erg goed werken en vaak makkelijk te gebruiken zijn. De valbeveiliging moet functioneel zijn en op de eerste plaats de mensen die aan het werk zijn beschermen.

Een inklapbare beveiliging kan ook een optie zijn

Voor sommige klussen willen opdrachtgevers, om esthetische redenen, dat de dakrandbeveiliging ’s avonds en in het weekend verdwijnt. Dan is een neerklapbare beveiliging een goede optie. Hiervoor zijn handige systemen ontwikkeld en waar dit vroeger prijzige oplossingen waren, kun je nu met een minder grote investering al een erg goede beveiliging kopen. De investering in veiligheid, gebruiksgemak en bescherming is er een voor de lang termijn…

Maximale bescherming aan meerdere personen

Dakrandbeveiliging biedt maximale bescherming, ook als er meerdere personen op het dak aan het werk zijn. Al deze mensen zullen met een goede gemoedstoestand hun werk kunnen doen, en zich geen zorgen hoeven te maken over de beveiliging. Hierdoor zullen de werknemers zich veiliger voelen en beter hun werk kunnen doen, waardoor de klus sneller geklaard kan worden. Dit scheelt niet alleen geld, maar zorgt ook voor een fijnere werksfeer en laat iedereen met een goed en veilig gevoel aan de klus beginnen.

Wanneer permanente dakrandbeveiliging?

Soms is het nodig om permanente dakrandbeveiliging te hebben, als het bijvoorbeeld om een dak gaat waar regelmatig onderhoudsmonteurs op moeten werken. Dit kan zijn omdat de airco hier op staat, of omdat er zonnepanelen staan die geregeld gecheckt moeten worden. Ook hier zijn goede oplossingen voor te vinden, die geen afbreuk hoeven doen aan het pand, esthetisch gezien. 

Beveiliging voor de lange termijn

Een bijkomend groot voordeel is dat anderen die af en toe op het dak moeten, ook veilig zijn en zij geen speciale cursus nodig hebben om met bijvoorbeeld individuele valbeveiliging dit te doen. Het beschermt al je personeel en je bespaart op de lange duur geld uit. Daarnaast hoeft niemand van je personeel tussentijds opgeleid te worden, of updates hiervoor te blijven doen. Je hoeft alleen nog maar te zorgen voor een periodieke controle van het systeem. Zolang dat goed is, kan iedereen veilig op hoogte zijn werk doen.