De top 5 beste decoupeerzagen

De top 5 beste decoupeerzagen

De decoupeerzaag is een multifunctionele zaag die gebruikt kan worden voor veel doe het zelf klusjes. Hij is voornamelijk geschikt om wat fijnere klusjes uit te voeren. De decoupeerzaag is vooral geschikt voor het uitzagen van figuren, om hoeken af te ronden, “hapjes” uit materiaal te zagen, onregelmatige vormen uit plaatmateriaal te zagen, etc. Voor het recht-toe recht-aan zagen van materiaal kun je beter een cirkelzaag of een afkortzaag gebruiken. Er zijn wel wat zaken waar je aan moet denken als je een decoupeerzaag gat kopen. Hieronder vertellen we je die en daarna komen we met onze top 5 beste decoupeerzagen van dit moment. 

Het aantal slagen die een decoupeerzaag maakt, wordt uitgedrukt in slagen per minuut (s/min). Verschillende materialen vragen om een verschillende zaagsnelheid. Daarom is een decoupeerzaag met een variabele zaagsnelheid aan te bevelen. Hierdoor kun je de zaagsnelheid perfect aanpassen aan het te zagen materiaal.

Pendelinrichting

Een pendelinrichting op een elektrische decoupeerzaag zorgt ervoor dat het zaagje niet alleen op en neer beweegt, maar ook naar voren en achteren. Zo “hapt” het zaagje zich als het ware door het materiaal heen. Het zaagproces wordt hierdoor lichter en zal sneller verlopen. Het geniet de voorkeur om een decoupeerzaag te kopen die hierover beschikt.

top 5 beste decoupeerzagen

Verstekzagen

Als je veel klusjes doet waarbij je verstek moet zagen, dan is een decoupeerzaag met een schuine zaagsnede een uitkomst. Hiermee kun je onder een hoek, van vaak 45 graden, zagen.

Het type zaagje dat je gebruikt voor je decoupeerzaag is erg afhankelijk van het materiaal. Globaal kun je zeggen dat een zachter materiaal een grovere zaag nodig heeft. Voor hardere materialen is een fijner zaagje gewenst.

Dan nu onze top 5 beste decoupeerzagen van dit moment:

Bosch PST 18 LI Accu decoupeerzaag

Omarm snoerloze vrijheid en krachtige prestaties met de decoupeerzaag PST 18 LI. Het compacte formaat en lage gewicht bieden fantastisch hanteren en extra mobiliteit bij de klus. Minder trillingen vergroten de controle voor gebruiksgemak, terwijl het Bosch zaaglijn vizier CutControl eenvoudig volgen van de zaaglijn mogelijk maakt voor nauwkeurige resultaten. Uitgerust met pendel werking laat de zaag het werk snel verlopen. De machine zaagt in een groot aantal materialen zoals aluminium, laminaat, parket, spaanplaat en diverse kunststoffen en buizen; en in hoeken van 0°-45° of diep in hout tot maximaal 80 mm. Uitgerust met een SDS-systeem kunnen zaagbladen snel en gemakkelijk worden gewisseld. De decoupeerzaag is bestemd voor het zagen van uitsparingen in hout, kunststof, metaal, keramische platen en rubber. De machine is geschikt voor de grotere zaagklussen zoals precies en universeel recht zagen en zagen van bochten.

Top 5 beste decoupeerzagen van dit moment: MAKITA Decoupeerzaag 4351FCTJ

Ga je voor de Makita 4351FCTJ decoupeerzaag, dan kies je voor een complete set met maar liefst 1 meegeleverde zaagblad. Met de toerenregeling kies je gemakkelijk de juiste instelling voor het zagen in hout, metaal of kunststof. 

De 720 watt decoupeerzaag is bovendien comfortabel om mee te werken door de professionele T-handgreep én doordat de trillingen grotendeels geabsorbeerd worden. Je zaaglijn is goed te zien door de ingebouwde verlichting en doordat de koel luchtkanalen het zaagsel wegblazen.

De voordelen van dit product
De decoupeerzaag met T-handgreep voor professioneel gebruik. 
Met ingebouwde verlichting voor optimaal zicht op de zaaglijn. 
Precies zaag resultaat door unieke vierkante zaagas waardoor de zaag niet draait. 
Schone zaaglijn door gepatenteerde koel luchtkanalen die zaagsel wegblazen. 
Anti Vibratie Technologie: trillingen worden geabsorbeerd door contragewicht in de aandrijving. 
Snelle en eenvoudige zaagwissel zonder gereedschap.

BLACK+DECKER BDCJS18N-XJ Pendeldecoupeerzaag

Deze BLACK+DECKER 18V Pendeldecoupeerzaag is de ideale oplossing voor elke zaagklus. Met zijn 18V aan kracht en 2500 slagen per minuut, zaag je snel en eenvoudig door hout (tot 55mm), metaal (tot 8mm) of aluminium (tot 20mm). Kies één van de verschillende pendelstanden voor een kwalitatieve afwerking van elk project. Kantel het zaagblad 22.5 of 45° voor het maken van versteksneden. Het compacte en ergonomische design zorgt voor een uitstekend gebruikscomfort, waarbij je steeds een optimaal zicht hebt op het zaagblad tijdens het werken, voor het meest nauwkeurige resultaat. Verwissel eenvoudig en sleutelvrij alle zaagbladen met een T- of U- aansluiting. Zo kan je sneller verder werken. Deze 18V Pendeldecoupeerzaag maakt deel uit van het BLACK+DECKER 18V POWERCONNECT Accusysteem. Deze machine wordt geleverd zonder accu of lader.

ONROC Accu Decoupeerzaag

Het VPower accu platform van VONROC bestaat uit een veelzijdig assortiment powertools met een uitwisselbare accu en universele snellader. Heb je de VPower 20V oplader en accu al eens aangeschaft? Dan hoef je alleen nog maar de ontbrekende machine te kopen. Op deze manier heb je een complete set powertools tot je beschikking voor een voordelige prijs! Deze accu decoupeerzaag is niet alleen geschikt voor het zagen van laminaat, maar ook voor het maken van vormen in hout, metaal, plaatwerk en/of kunststof.

DeWALT DCS331N Accu Decoupeerzaag 18V XR

De nieuwste generatie decoupeerzagen uit het XR Lithium Ion Technologie platform, Krachtige watergekoelde motor met vervangbare koolborstels en variabel toerental zorgt voor een hoge zaagsnelheid met tot 3000 zaagbewegingen per minuut Optimale 3-traps pendelzaagslag voor snel en precies zagen. Variabel toerental, veiligheidsschakelaar en een elektronische motorrem voor snelle en gecontroleerde zaagsneden en meer veiligheid. De sleutelvrij verstelbare zool met anti-kras opzet zool kan naar beide kanten tot 45° geheld worden. Gepatenteerd sleutelvrij zaagbladwissel systeem is geschikt voor decoupeerzaagbladen met T-schacht. Gepatenteerd anti-vibratie mechanisme en rubberen grepen bieden een zeer hoog werkcomfort. Optimale 3-traps pendelzaag slag voor snel en precies zagen. Blaasinrichting houdt de zaaglijn stofvrij. Modulaire componentenbouw voor probleemloos onderhoud. Met rubber beklede handgreep voor minder vibratie en dus minder vermoeidheid. Verbeterd ergonomisch design