test apparatuur

De beste plek om meetapparatuur te bewaren


Je staat er misschien niet direct bij stil, maar meetapparatuur kan je niet overal bewaren. Zo kunnen veel meetmiddelen bijvoorbeeld niet tegen lage of hoge temperaturen. Ook moet je er rekening mee houden dat je meetapparatuur niet beschadigd raakt. Meetmiddelen bestaan vaak uit meerdere knoppen, sensoren en kabels. Als een van deze onderdelen kapot gaat, kan het zo zijn dat het meetmiddel niet meer goed werkt. In dit artikel vertellen we je waar je jouw meetapparatuur het best kunt bewaren.

Warmte en kou

Elk meetmiddel heeft een andere minimale en maximale opslagtemperatuur. Deze informatie kan je terugvinden in de handleiding van het meetmiddel, dus lees deze altijd goed door. Voor de meeste meetmiddelen geldt dat je ze prima in je woon- of werkruimte kunt bewaren. Echter komt het vaak voor dat men meetapparatuur vervoert in de auto en de apparaten na gebruik in de auto laat liggen. Dit is niet verstandig. Op warme zomerdagen loopt de temperatuur in de auto snel op, soms tot wel ruim 50 graden Celsius. Dit kan serieuze gevolgen hebben voor de werking van de meetapparatuur. 

In de winter kan het juist weer zeer koud worden in de auto. In veel meetmiddelen zitten sensoren die bij lage temperaturen niet goed werken of zelfs een storing melden. Ook heeft kou veel invloed op de accu van meetapparatuur. Leg meetmiddelen op koude dagen daarom altijd binnen na gebruik.

Een veilige plek voor meetappratuur

Meetinstrumenten zijn vaak zeer gevoelig. Het is daarom belangrijk om ze te vervoeren en bewaren in een degelijke verpakking, zoals bijvoorbeeld een speciale tas of harde koffer met schuimvulling. Bij het uitkiezen van een koffer is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de opslagbox beschermt tegen spatwater, stof en vuil. Uiteraard is ook de maat van de koffer of tas van belang. Zorg dat de meetmiddelen niet met elkaar in aanraking komen en individueel beschermd worden door bijvoorbeeld schuimstof. 

Meetmiddelen en bescherming voor meetapparatuur koop je op Omega Meetmiddelen.eu. In deze webshop vind je producten die van toepassing zijn in de industrie, elektrotechniek en bij het uitvoeren van technische inspecties en het aanleggen van installaties. Bovendien kan je hier ook diverse opleidingen, technische cursussen en workshops volgen.