bouwplaats beveiligen

De beste manieren om je bouwplaats te beveiligen

Veiligheid is een groot probleem op bouwplaatsen en het is niet moeilijk te begrijpen waarom het voor bedrijven problematisch is: er wordt geld verspild aan het vervangen van apparatuur, er wordt tijd verspild omdat het langer duurt om de klus te klaren, en ook de veiligheid van de werknemers komt in gevaar. Er zijn echter manieren om dit tegen te gaan. Hier zijn onze vijf beste tips om de bouwplek veilig te houden en te beschermen tegen inbraak. 

Camera’s en alarmen installeren

Als lampen criminelen niet afschrikken, Zal een beveiligingscamera buiten met een alarm dat zeker doen. Door 24 uur per dag cameratoezicht op de bouwplaats te hebben, worden criminelen duidelijk op camera vastgelegd als zie de fout in gaan. Gebruik dergelijke beveiligingscamera’s echter altijd in combinatie met goede verlichting. In feite zullen de geïnstalleerde lichten helpen, omdat indringers gemakkelijker te zien zijn, waardoor je een grotere kans hebt om ze te vangen.

Een alarm is ook geweldig om de bouwplaats veilig te houden. Je hebt twee opties: een luid alarm zal criminelen zo’n schrik bezorgen dat ze waarschijnlijk worden weggejaagd voordat ze schade kunnen aanrichten. Bovendien waarschuwt het geluid iedereen in de buurt, dus de kans is groot dat iemand de politie belt. De andere optie is een stil alarm. Deze zijn ontworpen om rechtstreeks contact op te nemen met de politie zonder dat de indringers het weten, wat betekent dat ze meestal op heterdaad worden betrapt.

Houd gebieden verlicht

Door lampen op de bouwplaats te installeren, schrik je criminelen af, omdat ze gemakkelijker kunnen zien wanneer de lichten aan zijn en voorbijgangers worden gewaarschuwd. Als de lichten aan zijn, betekent dit ook dat potentiële indringers kunnen denken dat er nog arbeiders ter plaatse zijn. Dit zal veel inbrekers ervan weerhouden hun geluk te beproeven, waardoor de veiligheid op de site dus wordt vergroot.

Investeer in een bewaker

Ga nog een stap verder en verhoog de beveiliging van de plaats door te investeren in een virtuele bewaker. Ze kunnen effectiever zijn dan een fysieke bewaker, aangezien het doorzoeken van de site slechts een paar seconden duurt door naar de camera’s te kijken. Het is veel sneller dan rondlopen op het terrein en het is ook veiliger voor de bewaker. Door een virtuele bewaker te hebben, kan iedereen die op inbraak wordt betrapt, snel worden geïdentificeerd en kan de politie worden gewaarschuwd, meestal zonder dat de crimineel het weet.

Bewaar waardevolle spullen in zeecontainers

Overvallen op bouwplaatsen leiden meestal tot gestolen materialen en apparatuur. Daarom wil je ervoor zorgen dat jouw waardevolle spullen worden opgesloten, veilig en uit het zicht zijn wanneer er geen werknemers meer op het terrein aanwezig zijn. Scheepscontainers kunnen een geweldige oplossing zijn om items veilig te bewaren. Omdat ze zijn gebouwd voor het transport van goederen voor lange afstand, zijn ze extreem sterk en duurzaam.

Door waardevolle spullen in een zeecontainer op te bergen, kun je ervoor zorgen dat ze verborgen zijn voor criminelen. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat iemand zal proberen in een container in te breken: ten eerste omdat het vrijwel onmogelijk is om dit te doen; en ten tweede omdat criminelen niet zeker weten of er iets in de container zit dat het waard is om te stelen.

Houd indringers buiten door middel van een hek

Iets eenvoudigs als het bouwen van een hek rond de omtrek van de bouwplaats helpt criminelen af ​​te schrikken en de plek veilig te houden. Elektrische hekken zullen meer afschrikwekkend werken, hoewel standaard hekken ook voldoende zullen zijn. Hoewel een elektrisch hek niet dodelijk is, krijgt iedereen die het aanraakt een elektrisch schot, waardoor het onmogelijk wordt om over het hek te klimmen. Bovendien, als iemand probeert een draad door te snijden, wordt er een stil alarm geactiveerd, dat een waarschuwing verzendt dat iemand probeert binnen te dringen.