puincontainer huren

Container huren voor mijn bouwafval… Is dat nodig?

Als je gaat verbouwen, dan vraag je je misschien af of een puincontainer huren nu echt nodig is. Kun je de verbouwing ook doen zonder een container te huren? Dat is zeker mogelijk, maar in de meeste gevallen niet aan te raden. Met een puincontainer bespaar je namelijk veel tijd, werk en geld!

Bouwafval zelf afvoeren

Ga je iets slopen, bouwen of verbouwen, dan krijg je hoe dan ook te maken met veel afval. Dit doe je niet zomaar even in je grijze container. Dat zal niet passen en bovendien mag ook niet altijd alles daarin. Nu is het zo dat iedere gemeente wel een plek heeft waar je grotere hoeveelheden afval kunt brengen. Een afvalbrengstation, de stort, een gemeentewerf of een andere locatie. Hier kun je zelf al je bouwafval naartoe brengen. Dat lijkt een goede oplossing, maar toch heeft het ook nadelen.

Nadelen zelf afvoeren bouwafval

In de eerste plaats is het al zo dat je zelf over een kar of aanhanger moet beschikken om alles af te kunnen voeren. Heb je die niet, dan zul je die moeten huren en daar hangt vaak een aardig prijskaartje aan. Vervolgens moet je steeds naar de stort rijden om je spullen kwijt te raken. Dat kost je veel tijd en ook de nodige brandstof. Daarnaast kost het je iedere keer geld als je wat wegbrengt. In sommige gemeenten betaal je per aanhanger, in andere gemeenten per kilo die je afvoert. Voor een kleine klus is dit geen probleem, maar voor grotere bouw- of verbouw klussen is dit dus eigenlijk geen optie.

Huur een puincontainer

Een puincontainer huren is dan echt een aanrader! Je hebt deze containers vast wel eens bij andere huizen zien staan waar mensen aan het klussen waren. Een groot voordeel is dat je niet ver hoeft te sjouwen met alle rommel die er bij het klussen vrijkomt, aangezien de container direct bij je woning of schuur geplaatst wordt. Daarnaast betaal je per bouwcontainer die je vol hebt, dus je weet vooraf al wat de kosten zijn. En is de container vol, dan wordt deze gewoon weer bij je opgehaald. Door een puincontainer te huren kun jij jezelf dus veel werk, tijd en geld besparen!