batterij containers

Batterij Containers: wat zijn de voordelen? 

Door de krapte op het net moeten veel bouwbedrijven steeds langer wachten op hun netaansluiting of krijgen ze wel een aansluiting maar levert deze niet genoeg vermogen tijdens piekmomenten. Daardoor worden veel bedrijven gedwongen om een alternatief in te zetten. De meest voordehand liggende oplossing is een conventioneel diesel-aggregaat. Deze zijn echter niet duurzaam en gebruiken veel diesel, wat resulteert in vaak tanken en hoge rekeningen. Maar dit kan ook zeker anders, de oplossing?  

Batterij container als duurzame oplossing 

Door het inzetten van een batterijcontainer kan er stil en emissieloos gewerkt worden op bouwplaatsen waar geen, of niet genoeg netstroom aanwezig is. De belangrijkste voordelen van de batterijcontainer ligt op het gebied van het opvangen van piekbelasting en de reductie van co2 en geluid. Het opvangen van piekbelasting noemt men ook wel peak-shaving. Hierbij kan de batterij container bijspringen wanneer er op het piek moment niet genoeg vermogen van het net geleverd kan worden. De batterij wordt vervolgens weer bijgeladen door het net wanneer de piek voorbij is.  

Batterij containers voor energieopslag 

De revolutionaire batterijcontainers zijn grote battery packs, met vermogens van 500 kWh, 1 MWh (1.000 kWh) en 1,5 MWh (1.500 kWh). De megabatterijen zitten in een compacte 10-voets container. Vandaar het begrip ‘batterijcontainer’. De accu containers zijn 2 keer zo compact en veiliger dan concurrerende systemen. De batterij containers die u huurt bij RECO kunnen volledig gebruikt worden voordat hij moet worden opgeladen. Dit maakt deze batterijcontainer uniek in de markt! Het grootste voordeel is dat de batterij in slechts 1,5 uur weer volledig opgeladen is. 

Inzetmogelijkheden van de batterij container 

Zoals eerder genoemd is de batterij container perfect voor het inzetten tijdens piekmomenten wanneer er niet genoeg netstroom geleverd kan worden. Daarnaast zijn er nog tal aan andere mogelijkheden om een batterij container in te zetten: 

  • Energieopslag (bijvoorbeeld vanuit zonnepanelen) 
  • Off-grid (hybride opstelling met aggregaat) 
  • Opladen van elektrische auto’s en bouwmachines 
  • Stroomnetwerk stabiel houden (load balancing) 
  • Overcapaciteit inzetten op een ander project (energy trade) 

Batterij container huren bij RECO 

Bij RECO Materieelverhuur hebben we specialisten op het gebied van bouwplaatsinrichting en duurzame energie. Wilt u een batterij container huren? Dan denken zij graag met u mee over de inzet van het materieel en of de materieelinzet duurzamer of efficiënter kan. Vervolgens berekenen ze de stroombehoefte op uw bouwplaats. Zo wordt de batterij container én het materieel zo efficiënt mogelijk ingezet. Ook het transport, de montage en de continue monitoring verzorgen we voor u.