indoor speeltuin

Als je geen scherven wilt, kies je voor platen gemaakt van polycarbonaat

Na jarenlang een agrarisch bedrijf te hebben gehad, hebben jullie besloten om het boerenbestaan aan de wilgen te hangen en een andere richting in te slaan. Inmiddels zijn jullie ook al weer een aantal jaren ouder en het wordt tijd om iets rustiger aan te gaan doen. Voorlopig willen jullie nog niet met pensioen en zodoende dat jullie aan het zoeken zijn gegaan naar mogelijkheden om op een andere manier verder te gaan. 

Aangezien jullie alle twee dol zijn op kinderen hebben jullie al best een tijdje nagedacht om de grote schuur te verbouwen en te veranderen in een overdekte speelruimte voor kinderen van alle leeftijden. Met de nodige investeringen kun je daarnaast een catering gedeelte inrichten, zodat je ook feestjes en partijen kun organiseren en toekomstige gasten kunt voorzien van de nodige hapjes en drankjes. 

In een ruimte gericht op kinderen wil je geen glazen platen gebruiken

Natuurlijk is het nog niet zover, maar jullie zijn al druk aan het kijken naar de mogelijkheden om straks de nodige verbouwingen uit te voeren om er voor te zorgen dat een degelijk plan uitvoerbaar is. Zo zul je naast een grondige renovatie en aanpassing van de schuur ook moeten denken aan het aanleggen van een degelijke parkeerplaats. Een grote buitenspeelplaats met allerlei attributen waar kinderen zich urenlang kunnen uitleven mag daarnaast ook niet vergeten worden. 

Bovendien moet alles natuurlijk honderd procent kindvriendelijk worden. Je wilt immers geen risico nemen dat een peuter ergens door een vergeten metalen haak zijn kleren openscheurt of dat kinderen zich gemakkelijk kunnen bezeren op een betonnen ondergrond. Gelukkig kun je daarvoor vandaag de dag speciale rubberen tegels komen, waarmee je speeloppervlak binnen en buiten probleemloos kunt inrichten, zodat een onverhoopte val van een kind niet automatisch leidt tot open wonden maar waar ze met de schrik vanaf komen, alvorens weer vrolijk verder te spelen. 

Je bent op zoek naar de eigenschappen van glas, zonder het risico van breken

Ook zul je ruimtes enigszins moeten afbakenen voor de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een speelruimte buiten, waar je ouders niet voortdurend wilt laten opletten dat de kids er niet van doorgaan. Maar ook een balustrade op de eerste verdieping bijvoorbeeld, vanaf waar je naar de ruimte beneden kunt kijken, zonder het risico te lopen dat iemand naar beneden kiepert. 

Het materiaal waarmee je daarvoor aan de slag gaat dient daarom ook van goede kwaliteit te zijn. Om er zeker van te zijn dat ouders hun kroost probleemloos in de gaten kunnen houden, is een transparante wand zeker aan te raden. Maar je wilt hier geen risico’s nemen en het risico nemen dat een glazen wand in duizend stukken uiteen klapt als er onverhoopt iets tegenaan schiet, met alle gevolgen van dien. 

Polycarbonaat is maar liefst 250 keer zo sterk als gewoon glas

Het gebruik van polycarbonaat platen kan echter uitkomst bieden. Platen van polycarbonaat zijn namelijk maar liefst 250 keer zo sterk als die van glas. De toepassingen voor veiligheidsdoeleinden van polycarbonaat zijn daarom de ideale oplossing. Niet langer loop je het risico op glasscherven en het gewicht van een plaat van polycarbonaat is vrijwel identiek als wanneer je een glazen plaat zou gebruiken.

Voor het realiseren van afbakeningen zoals de speeltuin en de balustrade zijn polycarbonaat platen daarom de ideale oplossing. De platen zijn op maat leverbaar in verschillende diktes en zijn bovendien kleur en lichtecht. Je hoeft er daarom niet bang voor te zijn dat deze het zicht op de kinderen ontnemen. De veiligheid van de spelende kleuters wordt aanzienlijk vergroot als je kiest voor polycarbonaat in plaats van glas en biedt daarom de beste mogelijkheden om mee aan de slag te gaan.