ledstrips gebruiken

5x inspiratie om ledstrips in en rondom je huis te gebruiken

Ben jij van plan om ledstrips aan te schaffen maar weet je nog niet hoe je ze moet toepassen in huis? Gelukkig zijn er wat betreft lestrips super veel opties qua soorten, kleuren en sterkte. Er zijn dus ook super veel mogelijkheden bij diverse ruimtes in het huis. Van plan om ledstrips in en rondom je huis te gebruiken, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees vooral verder om achter de meerdere opties te komen. 

1. Ledstrips voor achter de tv

Deze optie heb je waarschijnlijk wel al een keer eerder voorbij zien komen; ledstrips voor achter de tv. Het is een populaire optie want zo creëer je sfeer in de zithoek. Jouw gehele scherm zal er dan een stuk luxer uitzien. Om de ledstrips achter je tv te monteren zijn er handige kant-en-klare led verlichting pakketten beschikbaar. Voor een mooi resultaat kun je alles vinden in dit pakket. Het is dan ook handig om te kiezen voor een led strip mét afstandsbediening. Zo kun je de ledstrips aan of uit zetten met de afstandsbediening maar je kunt ook andere kleuren toevoegen of dimmen. 

2. Ledstrips onder de traptreden

Wat ook erg gaaf is, is het gebruik van ledstrips als trapverlichting. In de gang kan het nogal erg donker worden maar met een paar ledstrips onder de traptreden kun je weer goed zien waar je loopt. Natuurlijk krijgt de gang dan ook meteen een gezellige sfeer. Ook voor ledstrips onder de traptreden is vaak een speciaal pakket verkrijgbaar. Die zijn namelijk goed beschermd tegen stoten en stof. Een ledstrip profiel gebruiken bij montage onder traptreden is zeker een verstandige keuze.

3. Ledstrips voor bij het bed

Als je besluit om de ledstrips rondom je bed te plaatsen, krijg je zowel een hippe als functionele toevoeging aan de slaapkamer. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor bedverlichting met een sensor. Wanneer jij midden in de nacht uit bed wilt stappen om naar de wc te gaan, gaat meteen het licht onder je bed aan. Je kunt zo veiliger opstaan. Maar het is vooral erg gezellig en leuk om ledstrips in je kamer te hebben hangen.

4. Ledstrips In de tuin

In de tuin zijn ook super veel opties om ledstrips te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan ledstrips aan de zijde van een pad of op je parasol. Ook kan het heel gaaf zijn als je de ledstrips in een boom hangt of rondom een beeld in de tuin. 

5. Ledstrips bij of in het aquarium

Heb jij een aquarium in huis? Dan is het ook super gaaf om deze wat op te pimpen met een paar ledstrips. Hierbij kun je gemakkelijk de strips bedienen door een afstandsbediening of een time controller. Je moet natuurlijk wel altijd een beetje aan de wensen van de vissen denken.