meer ruimte in huis creeeren

5 tips om meer ruimte in huis te creëren

Niemand heeft alle ruimte van de wereld en vaak zijn we dan ook op zoek naar een manier om meer ruimte in ons huis te creëren. Gelukkig zijn daar ook een hoop manieren voor, wij van De Aanbouwexpert weten daar alles van. Om je te helpen, geven we je hieronder een aantal tips.

Aanbouwen

Tja, aanbouwen is natuurlijk dé manier om extra ruimte in je huis te ontwikkelen. Door een aanbouw van De Aanbouwexpert te laten plaatsen, creëer je letterlijk een extra ruimte. Deze ruimte kun je indelen zoals je wilt. Een extra slaapkamer, een nieuwe zitkamer, een werkkamer, of een opslagruimte. Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een aanbouw, je kunt ook kiezen voor een opbouw, uitbouw, of bijvoorbeeld iets kleins als een erker, of dakkapel. 

Ruim je spullen op

Het is simpel genoeg, maar toch hebben veel mensen er moeite mee: opruimen. Door je woning op te ruimen, kun je erg veel ruimte in je woning creëren. Je kunt dit nog versterken door voor meer kastruimte te kiezen, bijvoorbeeld onder de wasmachine, of daar bovenop. Kies ook bijvoorbeeld voor multifunctionele meubels. Zo kun je een bank, stoel of zitje kiezen waarvan de zitting omhoog kan. In dit meubel kun je dan spullen opslaan, zoals bijvoorbeeld kinderspeelgoed. 

Zorg voor voldoende licht

Licht is dé sleutel tot een ruime woning. Natuurlijk maakt licht je woning niet werkelijk ruimer, maar het geeft wel een veel ruimere indruk. Kies bijvoorbeeld voor witte muren en een licht interieur. Ga je verbouwen? Probeer dan wat extra ramen in te bouwen, of ga voor een dakkapel. Een dakkapel zorgt namelijk voor veel meer licht in een ruimte.

Gebruik iedere ruimte

Heb je een kelder, zolder, of schuur? Maak daar dan gebruik van! Alle spullen die je niet gebruikt, of die je niet veel nodig hebt kun je goed kwijt in deze ruimtes. Zet hier wat extra kasten weg en stop je spullen daarin. Door alle spullen die je niet of weinig gebruikt in dit soort ruimtes op te slaan, ontwikkel je meer ruimte in je eigen woning.