4x mooie raambekleding voor je woonkamer

4x mooie raambekleding voor je woonkamer

Sierlijke en stijlvolle raambekleding is tegenwoordig helemaal in

De ramen van een woning zijn, vooral als ze aan de straatkant liggen, feitelijk een visitekaartje van jouw woonstijl en voorkeuren. Zorg er daarom voor dat niet alleen de gevel, voor- en achterkant van het huis en jouw tuin er netjes en verzorgd uitzien, maar ook de raambekleding in orde is. Zowel op de bovenverdieping als beneden. Maar hoe kun je dat op een slimme manier doen? Hieronder vier ideeën voor fraaie en effectieve

1. Gordijnen

Met een gordijn kun je heerlijk experimenteren. Naast allerlei gordijnkleuren en -stoffen zijn er uiteenlopende typen gordijnen op maat verkrijgbaar. Zoals een voile gordijn, inbetween gordijn, overgordijn en tegenwoordig zelf de gordijnsoort die zich onderscheidt door zijn thermische en akoestische isolatie. Met deze gordijntypen combineer je het aangename – een stijlvol gordijn dat past bij jouw interieur – met het noodzakelijke: een gordijn op maat dat tevens praktisch is. Verder is natuurlijk variatie mogelijk qua licht. Je kunt gaan voor een lichtdoorlatend gordijn dat zonlicht doorlaat maar warmte tegenhoudt, voor verduisterende gordijnen of voor allerlei variaties daartussen.

2. Roljaloezie

Populair zijn de laatste jaren ook roljaloezieën van kunststof of hout. Wie gaat voor houten jaloezieën creëert daarmee een gezellige en warme sfeer. Daarbij zijn houten roljaloezieën ook een duurzame keuze. Ga je liever voor kunststof? Dan zijn vochtbestendige pvc houtimitatie jaloezieën een perfecte keuze. Maar kunststof jaloezieën kun je ook gebruiken om het interieur een eigentijds en strak image te geven. Kunststof roljaloezieën passen dan ook prima in een nieuwbouwhuis of een moderne woning.

3. Shutters

Veel verkocht worden vandaag de dag zogeheten shutters. Dit is een bijzondere soort raambekleding, die bestaat uit raam- of klapluiken met daarin horizontaal verstelbare jaloezieën of lamellen. Shutters zijn prachtige blikvangers, die niet alleen goed schoon te houden zijn maar ook perfect afsluitbaar zijn om zodoende het zonlicht tegen te houden. Ze zijn te gebruiken op alle typen ramen en, mede door het ruime aanbod, vaak voor scherpe prijzen verkrijgbaar bij online aanbieders of woondecoratiebedrijven.

4. Elektrisch zonnescherm

Houd je vooral van gemak en wil je jouw interieur goed kunnen afschermen voor de buitenwacht? Of wil je het inbrekers een stuk ingewikkelder maken om bij jou binnen te dringen? Overweeg dan zeker elektrische zonneschermen of rolluiken. Met een draai aan de knop maak je het hiermee volledig donker in de slaapkamer, wat bevorderlijk is voor een goede nachtrust. En op hete zomerdagen zorgt een elektrisch zonnescherm voor een kamer die niet al te warm wordt en qua temperatuur aangenaam is om in te vertoeven. Ten slotte is een elektrisch rolluik praktisch en handzaam: het raam is snel en goed afsluitbaar!