4 onmisbare tools bij het verbouwen van je woning

Een verbouwing is meestal een omvangrijk en tijdrovend project. Naast een goede planning en organisatie, moet je er ook voor zorgen dat je de juiste materialen en tools koopt of huurt. Doorslaggevend daarbij is dat deze van goede kwaliteit zijn. Het eindresultaat van een verbouwing hangt namelijk hoofdzakelijk af van de materialen en het gereedschap dat je gebruikt. Belangrijk dus om in te investeren, want anders verspil je je geld en energie. Maar wat zijn nu die onmisbare tools die het verschil maken tijdens een verbouwing? We zetten ze even voor je op een rij.

De combi klopboormachine

Een accu combi klopboormachine staat bovenaan de lijst wanneer we het hebben over handige tools bij een verbouwing. Geen onhandig snoer wat in de weg zit en je kunt er in elke muur gaten mee boren; ook in beton of in je plafond. Bovendien is hij vaak lichtgewicht waardoor je geen spierpijn hebt na afloop. De combi boormachine kun je ook gebruiken als schroevendraaier of juist om schroeven te verwijderen. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe tijdens een verbouwing. Met dit apparaat doe je vrijwel alles op hetzelfde moment. Investeer wel in een goede kwaliteit boormachine, dan weet je zeker dat je er lang plezier van zult hebben.

Goed georganiseerde schroeven en pluggenkist

Wat veel tijd kost tijdens een verbouwing is het zoeken naar de juiste schroeven, pluggen en spijkers tussen alle losse doosjes. Een goed ingedeelde schroeven, spijkers en pluggenkist is dan een verademing. Plaats er de meest gebruikte soorten in, sorteer ze op soort en maat en plak het label erbij. Dat scheelt een hoop tijd en ergernis!

Haakse slijper

Moet je ook veel slopen in huis? Dan is een goede haakse slijper onmisbaar. Daarmee haal je snel en eenvoudig een muurtje weg. Ook is hij onmisbaar bij het repareren van motoren en auto’s. Maar je kunt hem bijvoorbeeld ook in de tuin gebruiken om je tuinafval klein te maken. Met de scherpe slijpschijf ga je zo door allerlei materialen, zoals steen, beton of hout, heen.

Een (kamer) steiger of goede ladder

Ga je buiten schilderen of moet je in de woonkamer aan het plafond werken? Denk dan zeker aan een stevige steiger of goede ladder. Heb je klussen in huis hoog aan de muur of aan het plafond, denk dan ook eens aan een handige kamersteiger. Voor schilder- of andere klussen buiten zijn er hoogwerkers of steigers te huur. Een hoogwerker heeft daarbij als voordeel dat je deze niet hoeft op te zetten en te zekeren. Ga je wat minder verder de hoogte in, dan is een ladder natuurlijk ook een prima optie. Zorg wel voor een stevige ladder die je goed neer kunt zetten. Kies in dit geval altijd voor een betere kwaliteit, want veilig werken is belangrijk.

Heftruck

We denken bij een heftruck vaak aan grote, professionele bouwprojecten. Maar ook particulieren huren of kopen steeds vaker een heftruck bij grote klussen. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld een groot tuinproject hebt of veel tegels of bouwafval moet afvoeren. Ideaal voor je rug, want zo hoef je niet te sjouwen. Ook zien we steeds vaker projecten die met een hele straat of paar huishoudens gezamenlijk worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas of isolatie. Ook dan kan een heftruck handig zijn. Houd er wel rekening mee dat de breedte van een heftruck 1m60 is en je er ook een heftruckcertificaat voor nodig hebt. Heb je vaker een heftruck nodig? Denk dan eens aan een tweedehands heftruck. Bij de gebruikte heftrucks van Itolang vind je een zeer ruim aanbod.