verlichting in de garage

Zo kies je de beste verlichting voor je schuur of garage

Heb je nieuwe lampen nodig voor in de schuur of de garage, maar weet je eigenlijk niet echt wat voor verlichting je hier nou het beste kunt ophangen? De lampen die je uitkiest moeten tegen de hoge vochtigheidsgraad van deze ruimte kunnen én moeten voldoende zicht bieden. In deze blog lees je drie tips om de perfecte lampen uit te kiezen.

  1. Ga voor waterdichte verlichting

Garages en schuren zijn vaak onderhevig aan grote temperatuurschommelingen, waarbij het steeds weer warm of koud wordt (bijvoorbeeld omdat de deur open- of dichtgaat of tijdens de overgangsperiode tussen de zomer en de winter). Een lamp moet hier wel tegen kunnen. Bovendien zijn garages en schuren vaak wat vochtiger dan andere (binnen)ruimtes. Bij het uitkiezen van een goede lamp is het dus belangrijk om met deze beide zaken goed rekening te houden. Led verlichting is hierbij zeker een aanrader. Led panelen of led TL buizen zijn vaak goed bestand tegen temperatuurschommelingen. Als de armaturen dan ook nog (spat)waterdicht zijn, dan weet je zeker dat het goed zit.

  1. Ga voor lampen die direct gaan branden

De schuur en garage zijn ruimtes waar je vaak niet veel tijd besteedt, maar eerder komt om even iets te pakken of snel de fiets of auto weg te zetten. Een spaarlamp die er nog een tijd over doet om volledig te schijnen is dan ook onhandig. Lampen zonder opstarttijd wel. Led TL lampen produceren bijvoorbeeld direct 100% van de lichtopbrengst als je op het lichtknopje drukt. Zet je tegelijkertijd een gloeilamp, spaarlamp of halogeenlamp aan, dan zie je dat dit soort lampen langer de tijd nodig hebben om op te starten. In ruimtes waar je maar korte tijd aanwezig bent is het daarom beter om te kiezen voor led verlichting. Bovendien hebben led TL buizen een grote lichtspreiding en een hoge lichtopbrengst, zodat hiermee in een korte tijd een grote ruimte wordt verlicht.

  1. Ga voor lampen die goed tegen schokken en trillingen kunnen

De schuur of de garage is een ruimte waar een stevige lamp noodzakelijk is. Led lampen gaan veel minder snel kapot dan andere soorten lampen en zijn dus de perfecte keuze.  Dit komt doordat TL buizen gemaakt zijn van glas en led TL buizen van het veel sterkere aluminium en plastic. Bovendien wordt er bij het maken van oude TL buizen vaak kwik gebruikt, een stof die zeer gevaarlijk kan zijn. Stoot je de buis tijdens het klussen per ongeluk kapot, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Nog een reden om te kiezen voor led, want led buizen bevatten deze stof niet. 

Los daarvan hebben led TL buizen ook een lange levensduur en hierdoor lage onderhoudskosten. Je kunt ze ophangen en hoeft ze dan pas jaren later te vervangen. Ook dit is handig in de schuur of de garage.

Op zoek naar lampen voor de schuur of garage? Overweeg dan eens led TL verlichting. Deze lampen zijn de perfecte keuze, omdat ze vaak waterdicht zijn, direct gaan branden en goed tegen schokken en trillingen kunnen.