zonwering

Wat is de meest effectieve zonwering voor je huis?

Gevarieerd aanbod aan zonwering

Qua zonwering is er tegenwoordig enorm veel keuze. Dat is natuurlijk fijn, omdat er veel te kiezen valt en voor elke woonstijl wel een geschikt type zonnescherm te vinden is. Een nadeel kan echter zijn dat het lastiger wordt om uit de overvloed aan soorten zonwering een keuze te maken. Belangrijk is, hoe dan ook, dat je kiest voor de beste zonwering voor jouw woning of bedrijf. Maar welk zonnescherm is nu de beste keuze? Onderstaande tips helpen je om de voor jou beste oplossing te vinden.

Belangrijke aandachtspunten als je een zonnescherm wilt kopen

Er zijn diverse belangrijke aandachtspunten als je plannen hebt om de zonwering te vervangen. Natuurlijk allereerst het budget dat je beschikbaar hebt of beschikbaar wilt stellen. Een ander punt van aandacht is de mate van verduistering die je wilt bereiken. Wil je een zonnescherm dat het licht volledig of slechts gedeeltelijk tegenhoudt? En hoeveel privacy moet jouw zonnescherm bieden? Moet de zonwering in huis aangebracht worden, of als zonnescherm aan de buitenzijde? En ten slotte: kies je voor een handmatig te bedienen zonnescherm, of voor zonwering die elektrisch gebruikt kan worden?

Zonwering voor buiten

Een van de meest effectieve typen zonwering voor buiten gebruik, zijn volledig afsluitbare rolluiken. Elektrische rolluiken hebben als voordeel dat ze niet alleen het licht volledig buiten houden, maar ook veel privacy bieden. Verder zijn ze erg veilig, omdat inbrekers geen kan mer maken via het raam binnen te komen. Het traditionele zonnescherm met of zonder knikarmen doet het ook nog steeds goed. Dit type scherm houdt minder zonlicht tegen dan een rolluik, maar is doorgaans wel aanzienlijk voordeliger. En verder creëren zonneschermen schaduw in de tuin, wat prettig kan zijn als je een tuinbankje of terras hebt. Er zijn twee soorten schermen, namelijk uitvalschermen – die als het ware naar beneden vallen – en de knikarmschermen, die je horizontaal kunt uitklappen. Ten slotte kun je nog, maar deze optie is een beetje uit de tijd, kiezen voor zogenoemde markies schermen. Dit is een stijlvol, authentiek soort zonnescherm dat voornamelijk gebruikt wordt voor oudere woningen, maar welke effectief de zon tegenhoudt.

Zonwering voor binnen

Voor gebruik in huis, is er qua zonwering typen ook van alles mogelijk. Nog steeds erg populair zijn rolgordijn, die handmatig ofwel elektrisch bediend kunnen worden. De meest effectieve zonwering in huis zijn zogeheten duo rolgordijnen. Hierbij kan de lichtinval en mate van privacy perfect op elk afgesteld worden. Dit komt doordat een duo rolgordijn bestaat uit twee stoflagen die apart bedienbaar zijn. Naast rolgordijnen kun je kiezen voor het traditionele en voordelige luxaflex, voor fraaie, stijlvolle houten lamellen, plissegordijnen, gewone gordijnen of houten jaloezieen. De keuze is op dit gebied meer dan breed!