tienerkamer

Van baby- tot tienerkamer in eenvoudige stappen

‘Geniet er maar van,’ wordt tegen elke nieuwbakken ouder gezegd. ‘Voor je het weet zijn ze groot.’ Als je net een babykamer hebt ingericht, kun je je daar nog weinig bij voorstellen. Omdat het écht zo snel gaat, hier wat tips. Met welke eenvoudige aanpassingen verander je de sfeer van een kamer van lieflijk naar stoer?

Bij het begin beginnen

Hoe schattig ook, als je in de loop van de tijd geen grote metamorfoses wil doen, koop dan geen behang met een babyachtig printje. Neutraal behang doet het ook goed. Behangen is een klusje waar je flink tegenop kan zien. De hele kamer moet vaak leeg en je moet er ook nog handigheid in hebben. Koop daarom behang dat én tegen een stootje kan én qua kleur niet opvalt. Of pimp de muur eenvoudiger met een emmer muurverf.

Sfeer aan de muur

Hoewel het inderdaad snel gaat met kinderen, is het natuurlijk niet zo dat je elk jaar een metamorfose doet. Maar toch komt de tijd dat de prinsessen niet stoer genoeg meer zijn van de een op de andere dag. Als je voor de wanddecoratie gebruikmaakt van een flexibel ophangsysteem, dan is er geen ingrijpende verbouwing nodig. Voor schilderijen, lijstjes, fotocollages, etc. kun je een en hetzelfde systeem gebruiken. En de prinsessen heb je in een handomdraai van gedaante verwisseld met een foto van de favoriete vlogger van je dochter.

De accessoires

De ambiance aanpassen doe je ook eenvoudig met een nieuw dekbedovertrek. Dit stuk stof geeft niet alleen veel sfeer, het neemt ook nog eens een relatief groot stuk van de kamer in beslag. Heeft je zoon een kamer in ridderstijl, dan turn je het met een dekbedovertrek van zijn favoriete voetbalclub zo om in een voetbalkamer. Nog wat accessoires als een bal en een nieuw kussentje en het beeld is compleet!

Bron afbeelding: https://unsplash.com/photos/Y9QnUrj-gus