Sloopwerkzaamheden die je beter kunt uitbesteden aan een professional

Je huis verbouwen begint vaak met sloopwerkzaamheden. Sommige mensen pakken de sloop het liefst helemaal zelf aan. Toch is dat niet altijd even verstandig. Bepaalde sloopwerkzaamheden kun je beter uitbesteden. Er is nu eenmaal vaak speciale apparatuur en expertise nodig. Hier lees je welke sloopwerkzaamheden er zijn en welke je beter kunt uitbesteden aan een professional.

Welke sloopwerkzaamheden zijn er?

Allereerst wordt er gekeken naar de mate van het sloopwerk. Zo bestaat er licht en zwaar sloopwerk. Bij licht sloopwerk gaat het vooral om het strippen van een woning waarbij de muren of funderingen blijven staan. Bij zwaar sloopwerk gaat het om totaalsloop. Alles gaat dan weg en er komt veel meer puin bij kijken. Bijna altijd is er voor dit soort sloop speciale apparatuur nodig.

Er bestaan veel verschillende soorten sloopwerkzaamheden. Een compleet huis kan gesloopt worden, maar ook onderdelen, zoals de badkamer, keuken of muren. Ook asbest verwijderen valt onder sloopwerkzaamheden.

Waar moet je rekening mee houden?

Naast het type sloopwerk dat er gedaan moet worden, zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je aan de sloop gaat. Wat ga je bijvoorbeeld doen met al het puin? Het moet opgeslagen en afgevoerd worden. Ook moet je nagaan of je een sloopvergunning nodig hebt. Je wilt uiteindelijk geen problemen met de gemeente. Al met al is het beter om sloopwerk uit te besteden, want professionals nemen al deze zaken voor hun rekening.

Welke sloopwerkzaamheden kun je beter uitbesteden?

Een goed voorbeeld van sloopwerkzaamheden die je het beste kunt overlaten aan een professioneel bedrijf is koppensnellen. Als er na het heien nog een deel van de betonnen paalkoppen uit de grond steken, dan moeten deze worden verwijderd. Dit moet op de juiste manier gebeuren. Koppensnellen kan zowel handmatig als met hydraulische apparatuur. Bij de tweede optie wordt een kraan machine gebruikt waaraan een stalen frame hangt. Hier zitten beitels in en worden over de paal geplaatst. De beitels zorgen ervoor dat de heipaal kan worden gekraakt.

Een andere werkzaamheid die je liever uitbesteed, is het zagen van beton. De techniek betonzagen kan gebruikt worden voor muren, gevels, vloeren en funderingen. Het voordeel van betonzagen is dat de klus met de juiste apparatuur veel beter en sneller geklaard kan worden dan wanneer je het beton bijvoorbeeld weg hakt. Daarnaast is het zagen van materiaal als beton een klus die niet zomaar iedereen kan doen. Het vergt techniek en ervaring. Daarnaast bespaar je veel gedoe door deze sloopwerkzaamheid uit te besteden aan iemand die er raadt mee weet.