Pallets: alles wat je erover moet weten!

Als je dit artikel leest ben je vast en zeker op de hoogte van wat een pallet is. Maar, weet je ook waar je op moet letten bij de aanschaf / het gebruik van een pallet? Ben je bekend met de verschillende maten en mogelijkheden? In dit artikel vind je alle informatie terug met betrekking tot pallets en accessoires, zodat je zeker weet dat je niet voor verassingen komt te staan. 

Pallets en gebruikelijke maten

Wanneer je goederen wil verzenden, zal je wellicht hebben gedacht om dit per pallet te doen. Als je je verder gaat inlezen dan kom je er vast en zeker achter dat er ontzettend veel verschillende pallets bestaan, en dat ook de maten vrij uiteenlopen. Waar moet je dan beginnen? Allereerst is het goed om te weten dat de bekendste pallet de Europallet is. Deze heeft een afmeting van 120 x 80 CM en is van het merk EPAL. Aangezien EPAL de organisatie is die de kwaliteit van pallets waarborgt, kun je ervan uitgaan dat je goederen via deze pallet veilig vervoerd kunnen worden. 

Normaliter heeft een pallet een afmeting van 120 x 80 CM, echter zien we ook vaak pallets van 120 x 100 cm terugkomen. Deze afmeting wordt ook wel een blokpallet genoemd. Later zijn er op deze twee afmetingen ook variaties gemaakt, zo zien we dat de 120 x 80 Europallet nu ook in 60 x 80 cm wordt verkocht (halve Europallet) en in 60 x 40 CM (displaypallet). Ook de Blokpallet heeft verschillende variaties, namelijk een halve blokpallet van 60 x 100 cm en een hst-minipallet van 60 x 50 cm. Bekijk dus goed hoe groot jouw goederen zijn, zodat je de meest geschikte pallet kiest. 

Verschillende materialen en accessoires

Als je kiest voor het verzenden of opslaan van je goederen met / op pallets, dan is het goed om te weten dat je pallets in verschillende materialen kunt krijgen. Zo zien we tegenwoordig naast houtvezel pallets ook veel kunstof pallets en kartonnen pallets. Daarnaast zijn piepschuimpallets en metalen pallets ook steeds meer in de trek. Bekijk het gewicht van jouw goederen evenals het materiaal, en kies hierbij de juiste pallet. Mocht je vloeibare en/of chemische stoffen vervoeren of willen opslaan, dan is een lekbak voor een pallet zoals qpall-kunststof-pallets.nl/categorie/kunststof-lekbak/ ook niet onbelangrijk. Laat je dus goed adviseren over de mogelijkheden door een expert voordat je de verkeerde pallet aanschaft!