werkkleding

Hulp bij het zoeken naar de juiste werkkleding voor jouw bedrijf

Werkkleding is een enorm ruim begrip. Dit kan namelijk een maatpak zijn dat iemand in een winkel draagt, maar ook een werkbroek met verstevigde stukken tegen slijtage. Bij steeds meer beroepen wordt gebruik gemaakt van bedrijfskleding om op die manier uniformiteit uit te stralen, werknemers te beschermen en als reclamemiddel. Je kunt tegenwoordig namelijk alle soorten werkkleding bedrukken. Zo kun je bijvoorbeeld het logo van je bouwbedrijf op een verstevigde werkbroek van Jobman kleding laten zetten, wat er professioneel uitziet en iedereen direct weet wie er aan het werk is. Hieronder hebben we enkele tips op een rijtje gezet waar je aan moet denken bij de aanschaf van werkkleding.

Kies voor een leverancier met goede pasvormen

Op de werkvloer wil je dat je mensen er uniform uitzien, in dezelfde bedrijfskleding. Dat betekent dat iedereen bijvoorbeeld dezelfde blouse krijgt – en dat zit gegarandeerd niet bij iedereen even mooi. Het is een pasvorm die je niet in de winkel uitgezocht zou hebben. Kies daarom voor een leverancier die werkt met verschillende pasvormen, zoals slim fit en regular fit. Zo wordt het bereik van de kleding groter en zullen meer personeelsleden zich prettig in de kleding voelen en zullen ze geen problemen hebben om deze kleding te dragen. Veel kant en klare bedrijfskleding is maar verkrijgbaar in één pasvorm. De gespecialiseerde bedrijfskleding leveranciers kunnen vaak kleding laten produceren in verschillende pasvormen mét behoud van dezelfde looks. Dit is natuurlijk duurder, maar betaalt zich snel terug in personeel dat zich prettig voelt in bedrijfskleding die bij iedereen goed past en er verzorgd uitziet.

Goede en aantrekkelijke uitstraling

Goede bedrijfskleding geeft je bedrijf een professionele uitstraling en promoot je merk effectief. Je krijgt maar één kans om een goede indruk te maken en vertrouwen te wekken bij je publiek. De keuze voor de juiste bedrijfskleding creëert onmiddellijk het beeld van een professioneel bedrijf dat zijn klanten serieus neemt en in staat is om hen efficiënt en vakkundig te helpen. Met hoogwaardige, herkenbare bedrijfskleding zie je er op je best uit – en dat is wat klanten verwachten. Een goede, aantrekkelijke uitstraling zorgt voor blije klanten en meer omzet.

Het kan moeilijk zijn om de juiste werkkleding te vinden

De keuze van de kleding die past bij de uitstraling die jij wilt en wat je publiek van jouw bedrijf verwacht, is geen eenvoudige. Daar is kennis, creativiteit en ervaring voor nodig. Je moet weten wat het effect van kleding is op je merk en op hoe dit doorwerkt bij je bezoekers. Vervolgens vergt het een creatieve blik om de goede oplossing te vinden voor jouw bedrijf. Uitgebreide praktijkervaring is hierbij heel waardevol. Laat je dus adviseren door specialisten.

Ga naar een expert

Koop bedrijfskleding bij een specialist en niet bij een winkelier of promotiebedrijf die een logo op een t-shirt kan printen en een leuk setje kleding kan samenstellen. Koop dan ook bedrijfskleding bij een leverancier die gespecialiseerd is in het type bedrijfskleding dat je zoekt. Zware werkkleding is heel iets anders dan horecakleding en representatieve bedrijfskleding. Elke doelgroep heeft z’n eigen eisen en karakteristieken die je alleen kent als je er vaak mee te maken hebt.

Betrek je personeel bij de keuzes

De motivatie om de werkkleding te dragen, gaat aanzienlijk omhoog wanneer je je medewerkers betrekt bij het uitzoeken van die bedrijfskleding. Hoe beter je medewerkers eruit zien, des te beter ze zich voelen. Die uitstraling werkt uiteindelijk door in je omzet. Daarom kan het wonderen doen om werknemers bij de aanschaf van je professionele bedrijfsuniformen te betrekken. Natuurlijk kun je niet iedereen tevreden stellen. Je hebt nu eenmaal ook praktische en budgettaire eisen aan je bedrijfskleding. Maar misschien kun je tot een compromis komen.