voordelen van werkschoenen

De voordelen van het dragen van werkschoenen

Bij veel beroepen is het aangeraden om een geschikte schoen te gebruiken tijdens de werkzaamheden. Een werkschoen zorgt er namelijk vaak voor dat je de werkzaamheden veiliger uit kunt voeren, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je voeten bezeert. In dit artikel leggen wij je uit wat de voordelen zijn van het dragen van werkschoenen en welke verschillende werkschoenen er zijn.

Bescherming van de schoen

Een werkschoen zorgt dus voor bescherming tijdens jouw werkzaamheden. Dit doet een schoen op meerdere vlakken. Ten eerste heeft een werkschoen bijna altijd een stalen neus, ook wel een veiligheidsneus genoemd. Dit zorgt ervoor dat jouw tenen niet worden geraakt wanneer er een zwaar voorwerp op jouw voeten valt. De neus van de schoen deukt namelijk niet in doordat het erg hard is. Bovendien is de zool soms ook zo gemaakt dat er geen scherpe voorwerpen doorheen kunnen komen. Als je bijvoorbeeld op een spijker staat zal deze niet in aanraking komen met jouw voet. Dit heet een anti-perforatiezool. Daarnaast zijn de schoenen ook waterdicht en er zijn ook schoenen die hittebestendig zijn. Elke werkschoen heeft weer andere eigenschappen, zodat er een geschikte werkschoen is voor de verschillende beroepen.

Verschillende soorten werkschoenen

Er zijn dus ook verschillende soorten werkschoenen. Over het algemeen zijn ze allemaal waterdicht en hebben ze een veiligheidsneus, maar de schoenen zijn ingedeeld in vijf S-categorieën. Zo is S3 beter dan S1 en S4-S5 gaan over werklaarzen. Zo kun je dus eenvoudig bekijken welke classificatie werkschoen je nodig hebt. Bekijk ook welke eigenschappen belangrijk zijn voor jouw werk en of de schoen die je wilt dit ook heeft. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillende modellen. Er zijn meer sneaker-achtige werkschoenen en hoge werkschoenen. Dit is deels voorkeur, maar kan ook door het bedrijf waar je werkt worden aangegeven. Kijk bijvoorbeeld bij Emma werkschoenen om te zien welke schoen jij nodig hebt.

Houd je werkzaamheden langer vol

Daarnaast kan een goede werkschoen ervoor zorgen dat je de werkzaamheden langer volhoudt. Je voet heeft dan een goede ondersteuning waardoor je langer kunt staan zonder last te krijgen van je voeten. Het is namelijk belangrijk om een goede ondersteunende schoen te hebben voor werkzaamheden waarbij je lang moet staan. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn dat je eigen schoenen niet vies of beschadigd raken, zodat je langer plezier kunt hebben van je vrije tijd schoenen. Werkschoenen zijn beter bestand tegen beschadigingen, dus die kun je dan veel beter aandoen.