polyesterband

De kenmerken en voordelen van het gebruik van polyesterband als unistrap

Polyesterband wordt heel veel gebruikt als unistrap om voorwerpen vast te zetten, bijvoorbeeld bij het vervoer. Polyesterband, ook wel textielband genoemd, is zeer flexibel, waardoor het op een eenvoudige en veilige manier met de hand kan worden verwerkt. Wat zijn eigenlijk andere kenmerken van dit materiaal?

Polyesterband is erg veilig

Een van de meest belangrijke eigenschappen van een unistrap gemaakt van polyesterband is de veiligheid. Het band is namelijk enorm sterk, terwijl het toch niet zwaar is. Daarnaast heeft heeft geen scherpe kanten en springt het niet terug nadat het is doorgesneden als het voorwerp wordt uitgepakt. Het risico op verwondingen voor zowel de afzender als de ontvanger is hierdoor minimaal.

Erg sterk

Een unistrap van polyesterband is net zo sterk als staalband, maar 5 x lichter en daardoor veel gebruiksvriendelijker dan vele andere materialen die hiervoor gebruikt werden. De zachte en flexibele samenstelling van de band beschermt bewerkte, geverfde en gecoate oppervlakken.

Makkelijk te verwerken en verwijderen

Door zijn lichte gewicht en flexibiliteit  is een polyester unistrap, die gemaakt is als omsnoeringsband, gemakkelijk te verwerken en te verwijderen. Het band kan na gebruik samen met het industriële- of zelfs huishoudelijke afval mee.

Rek en rek herstellend vermogen

Een polyester unistrap beschikt over wat rek en daarnaast een hoog rek herstellend vermogen. Zo kan Unistrap schokken die er tijdens het transport en verplaatsing zijn, beter absorberen dan staalband en raakt zijn spanning niet kwijt als de lading krimpt of uitzet. Deze schokabsorberende kenmerken zijn ideaal voor toepassingen zoals houtpakketten.

Zachte plasticsoort

PE band wordt erg vaak vergeleken met PP band. Echter is PE een zachtere plasticsoort. Deze heeft echter wel een hoge trekkracht en die eigenschap maakt het materiaal geschikt als omsnoeringsband voor het vastzetten van voorwerpen voor bijvoorbeeld vervoer. Het materiaal voelt ook veel zachter aan en je loopt niet het risico om jezelf te snijden bij het omsnoeren. In tegenstelling tot veel andere soorten plastic bestaat polyester bijna uitsluitend uit koolstof en waterstof waardoor er bij verbranding geen giftige gassen vrijkomen. Kiezen voor PE band is dan ook een milieubewuste keuze.

Veel manieren te gebruiken

De polyesterband, ook wel textielband genoemd, kan op ontzettend veel verschillende manieren worden gebruikt. Deze omsnoeringsband is zeer flexibel, waardoor polyesterband op een eenvoudige en veilige manier met de hand kan worden verwerkt. Vaak wordt zo’n omsnoeringsband door middel van gespen op spanning gebracht. Hierdoor kun je transportschade  beperken en de polyesterband gebruiken voor het vastzetten van de lading. Naast polyesterbanden van verschillende formaten zijn er ook gespen, spanapparaten en haspels te verkrijgen.