lijst ophangen zonder boren

De drie beste manieren om lijsten op te hangen

Een mooi schilderij of leuke foto’s aan de wand staan altijd leuk. Helemaal als je ze inlijst in een mooie lijst die gezien mag worden en ook bij het interieur past. Je maakt je interieur zo heel wat persoonlijker en je woonkamer voelt ook echt als een thuis aan. Lijsten ophangen kan voor veel mensen soms een probleem zijn. Daar zijn namelijk verschillende methodes voor. Er kan een reden zijn om voor een bepaalde methode te kiezen, bijvoorbeeld omdat je geen gaten in de muur wilt of mag maken of omdat een bepaalde methode esthetische mooier is. Hierbij drie tips voor de beste manier om een lijst op te hangen.

1. Dubbelzijdig tape

Een lijst ophangen zonder boren? Gebruik dan dubbelzijdig tape. Als je dubbelzijdig tape gebruikt let er dan wel op dat deze methode beter niet gebruikt kan worden veel zeer grote lijsten. Voor kleinere lijsten is dit geen probleem. Er zijn hiervoor speciale rollen dubbelzijdig tape in de handel die extra sterk zijn en gemakkelijk aan te brengen zijn. Een nadeel van lijsten ophangen met dubbelzijdig tape is dat je bij het verwijderen of verplaatsen van een lijst gebruikssporen achterlaat. Ook is niet elke wand geschikt om dubbelzijdig tape te gebruiken. Gebruik in dit geval dan een andere methode.

2. Speciaal ophangsysteem voor schilderijen

Een schilderij ophangsysteem is misschien wel esthetisch de mooiste en de beste manier om een lijst op te hangen. Een schilderij ophangsysteem bestaat uit een rail die je helemaal in de naad tussen plafond en wand ophangt. In de rail zit een (nylon)draad met een haakje. Hiermee kun een lijst ophangen zonder boren. Het schilderij zal dan ook heel ietsje schuin in de juiste schilderijpositie komen te hangen. En omdat het een railsysteem is, is het ook mogelijk om het schilderij gemakkelijk naar links of rechts te verplaatsen.

3. Klevende spijkers

Klevende spijkers hebben wel iets weg van dubbelzijdig tape, maar de lijm achter de spijker is veel sterker. Hierdoor kunnen klevende spijkers ook aangebracht worden op bijvoorbeeld ruwe wanden, wat bij dubbelzijdig tape niet het geval is. De klevende spijker bestaat uit een kunststof hoesje met daaraan een kunststof spijker. Aan de achterkant zit tape waarmee de spijker stevig tegen de wand wordt gehecht. Je kunt de lijst nu heel gemakkelijk aan het aanwezige oogje ophangen.