Aanhangwagen onderdelen

Aanhangwagen onderdelen

Gebruik jij je aanhangwagen regelmatig? Dan zal je zo nu en dan sommige onderdelen moeten vervangen. Er zijn onderdelen die sneller slijten en eerder aan 

vervanging toe zijn. Ook zijn er verschillende onderdelen om de aanhangwagen uit te breiden. 

Assen

Assen zijn grote onderdelen onder een aanhangwagen. Dit zijn normaal geen onderdelen die snel slijten. Het gebeurd alleen nog wel eens dat de as toch stuk gaat. Dit kan komen door een te zwaar beladen aanhanger of door slijtage. Assen zijn er in een geremde en ongeremde variant. Wanneer je de juiste as zoekt is het belangrijk rekening te houden met de volgende punten:

  • Steekmaat
  • Padmaat
  • Flensmaat
  • Geremd/ ongeremd
  • Draagvermogen

Deze informatie is belangrijk om te weten om te bepalen wat de juiste as is.

opbouw onderdelen

 Opbouw onderdelen zijn:

  • Voorrekken
  • Loofrekken
  • Borden
  • Huiven
  • Disselkisten

Aanhangwagens zijn er in verschillende laadvloerhoogtes 56 cm, 63 cm en 72 cm. De hoogte van de borden zijn dan verschillend. Als je een aanhanger hebt met een loofrek heb je meer opties waarvoor je de aanhanger kan gebruiken. Hetzelfde geld voor een huif of een loofrek.

Onderdelen op locatie

Wanneer je de benodigde onderdelen besteld via een website is de locatie van het bedrijf natuurlijk niet relevant. Maar mocht je de onderdelen dezelfde dag nog nodig hebben en je de onderdelen dus wil ophalen dat dit een beetje dichtbij huis is.Aanhangwagen onderdelen  zijn op verschillende plekken af te halen van Rotterdam tot Heerenveen. Natuurlijk worden de onderdelen ook geleverd door heel Nederland en België.

Aanhangwagen onderdelen tweedehands

Onderdelen voor een aanhanger, zijn soms best prijzig. Tweedehands onderdelen zijn hier een oplossing voor. Houdt hierbij wel rekening met de levensduur van sommige onderdelen. Het lijkt soms misschien voordeliger maar als de tweedehands onderdelen bijvoorbeeld 3 jaar lang minder mee gaan, is het dan nog wel echt voordeliger?

Banden

Een van de sneller slijtende onderdelen zijn de banden. Er is niet een bepaalde vaste levensduur voor banden. Het verschilt heel erg in het gebruik. Rijdt je altijd met een zwaar beladen aanhanger dan is de levensduur van de wielen korter dan een licht beladen aanhanger. In Nederland is de leeftijd van de banden niet belangrijk maar de staat van de band. Deze regel is in heel Europa hetzelfde. Behalve in Oostenrijk daar gaat het wel om de leeftijd van de banden.  

Toebehoren onderdelen 

Met aanhanger toebehoren onderdelen kan je een aanhanger uitbreiden waardoor je de aanhangwagen voor extra dingen kunt gebruiken. Deze onderdelen zijn er extra bij te krijgen zodat iedereen zijn aanhangwagen persoonlijk naar wens kan maken.